De beste drama series op PeacockTV in Nederland [2023]

In het steeds evoluerende landschap van streaming-entertainment is PeacockTV uitgegroeid tot een krachtpatser van meeslepende inhoud, die het publiek boeit met een scala aan spannende drama series. Nu we het jaar 2023 binnenstappen, blijft het streamingplatform de grenzen van het vertellen van verhalen verleggen en biedt het de Nederlandse kijkers een gevarieerde selectie drama’s, variërend van aangrijpende Beste sciencefictionfilms op Disney Plus tot hartverscheurende familiedrama’s en alles daartussenin. In dit artikel gaan we dieper in op de allerbeste drama series die PeacockTV zijn Nederlandse publiek te bieden heeft, en bieden we een samengestelde gids voor wie op zoek is naar meeslepende verhalen, onvergetelijke personages en een filmische ervaring vanuit het comfort van hun scherm. Of je nu een doorgewinterde PeacockTV-liefhebber bent of een nieuwkomer die op zoek is naar je volgende binge-waardige obsessie, ga met ons mee op reis door de opvallende drama’s die Nederland in 2023 boeien.

Superstore (2015-2021)

Reden voor 1e: Vol gelach van begin tot eind

Superstore

Superstore’s cast nam de programma-scène na scène op, waardoor het een van die komedies werd die elk seizoen beter werd. Superstore, een documentaire over het leven van medewerkers in een grote winkel, onderzoekt de slechtste aspecten van werken voor een bedrijf dat beweert er voor je te zijn, maar dat niet is. Superstore begon als haar programma, met een ensemble geleid door America Ferrera van Ugly Betty. Toch groeide het uit tot een ensemble waarin iedereen de kans kreeg om te schitteren, waardoor er van begin tot eind lachen volgde. Lauren Ash is een no-nonsense persoon. Dina Fox, de ster aan het eind, zal je met slechts één zin aan het lachen maken. Superstore is de perfecte show om te kijken en je vindt jezelf binnen een keer

Cast:

Ben Feldman, Lauren Ash, Colton Dunn, Nico Santos, Nichole Sakura, Mark McKinney, and Kaliko Kauahi

Twisted Metal (2023-present)

Reden voor 2e: actiekomedie vol leuk gevoel voor humor

Twisted-Metal

“Twisted Metal” is een met sterren bezaaide post-apocalyptische actiekomedie gebaseerd op de populaire, knotsgekke videospelreeks met autocrashes met dezelfde naam. Het hoofdverhaal volgt Anthony Mackie (bekend van Altered Carbon) als John Doe en Stephanie Beatriz (uit Brooklyn Nine-Nine) als Quiet terwijl ze zich een weg banen door de woestenij en proberen te ontsnappen aan hordes plunderaars in auto’s uitgerust met moordwapens. De serie heeft een plezierig gevoel voor humor dat de stijl van de games weerspiegelt, maar het tegelijkertijd aanpast aan de moderne kijkerssensibiliteit.

Cast:

Anthony Mackie, Stephanie Beatriz, Thomas Haden Church, Will Arnett

Based on a True Story (2023-present)

Reden voor de derde: spannende komedie over moord en het genereren van inkomsten

Based-on-a-True-Story

Waargebeurde misdaadverhalen zijn enorm populair, met podcasts, documentaires en dramaseries die wereldwijd worden verslonden. “Based on a True Story” neemt al deze elementen en smeedt ze samen tot een spannende komedie over moord en geld verdienen. Kaley Cuoco (bekend van The Big Bang Theory) en Chris Messina (uit Away We Go) spelen een getrouwd stel dat besluit hun financiële problemen op te lossen door zich in te laten met het maken van een true crime-podcast, wanneer ze vermoeden dat hun nieuwe vriend een moordenaar is. De serie biedt een interessante kijk op de Amerikaanse obsessie met het uitbuiten van tragedie en dood, en maakt grappen over amateur-speurders die vaak in de problemen komen terwijl ze zich bezighouden met slachtoffers van geweld.

Cast:

Kaley Cuoco, Chris Messina, Tom Bateman, Priscilla Quintana, Liana Liberato

Girls5eva (2021)

Reden voor 4e: meidencomedyserie met slim taalgebruik en humoristisch concept

Girls5eva

Het is geen verrassing dat de uitvoerende producenten Tina Fey en Robert Carlock met deze muzikale komedie weer een home run hebben geslagen, gezien hun track record, waaronder shows zoals 30 Rock en Unbreakable Kimmy Schmidt. Stel je voor wat het zou zijn als een eenmalig meisjesgroep uit de jaren 90 decennialang later bij elkaar komt met de kans op een comeback. Het had alleen een hete nieuwe rapper nodig om hun muziek te sampleren, en de levens van deze meiden zouden voor altijd veranderen, zelfs als de meesten zouden geloven dat hun tijd in de spotlight hen was gepasseerd. De bekende sterrencast, het slimme taalgebruik en het humoristische concept maken het tot een streaming-dienst-triomf.

Cast:

Sara Bareilles, Busy Philipps, Paula Pell 

Ray Donovan (2013)

Reden voor 5e: vol drama en plezier

Ray-Donovan

De zeven seizoenen van Ray Donovan op Peacock hebben een nieuwe thuis gevonden nadat het abrupt door Showtime werd geannuleerd. Ray, een getalenteerde “fixer” voor de welgestelden en machtigen, wordt gespeeld door Liev Schreiber. Ray gebruikt alle maatregelen die nodig zijn om hun fouten “verdwijnen” te laten, en dat doet hij buiten de wet. Zelfs Rays vader, Mickey Donovan (Jon Voight), intimideert hem als hij terugkeert in zijn leven na een verblijf in de gevangenis. De hele serie is nu beschikbaar om op Netflix te bekijken, met het laatste deel op Showtime.

Cast:

Liev Schreiber, Paula Malcomson, Jon Voight

Bel-Air (2022-present)

Reden voor 6e: vol drama, komedie, worstelingen en emoties

Bel-Air

Veel twijfelden of een dramatische versie van The Fresh Prince of Bel-Air succesvol zou zijn, maar ze werden bewezen ongelijk. De opstelling is vergelijkbaar met die van een komedie, maar het is niet alleen maar pret en spelletjes, aangezien Wills “een kleine schermutseling” op het schoolplein bijna een fatale ontmoeting was met een lokale drugsbaron. Naar zijn “Tante en Oom in Bel-Air” gaan is ook niet grappig, omdat hij worstelt om zijn identiteit te ontdekken in een luxe particuliere school. De verhalen zijn boeiend, en de cast doet een uitstekende job om helemaal nieuwe personages te creëren gebaseerd op de personages die we allemaal kennen en liefhebben.

Cast:

Jabari Banks, Cassandra Freeman, Jimmy Akingbola, Olly Sholotan, Coco Jones, Akira Akbar, Simone Joy Jones, Jordan L. Jones 

This Is Us (2016-2022)

Reden voor 7e: meest dramatische en emotionele televisieserie ooit

this-is-us

Dit is ons is onbetwistbaar een van de meest dramatische en emotionele televisieseries ooit gemaakt. De populariteit van de show bevestigt dit. Op deze tragische achtbaanreis heeft het prachtige verhaal over de Pearsons iedereen geboeid gehouden. De serie heeft niets minder dan prachtige, tragische en soms verwoestende verhalen geleverd die decennia omvatten om het leven van Jack, Rebecca (Mandy Moore), Randall (Sterling K. Brown), Kate en Kevin (Justin Hartley) te laten zien, evenals al diegenen die de reis met hen hebben gemaakt of die door hen zijn aangeraakt. Elk moment moet grondig worden nagedacht en geëvalueerd om te zorgen dat het past bij het verhaal en wie de personages zijn in de huidige tijd, wat meer zorg en

Cast:

Milo Ventimiglia, Mandy Moore, Sterling K. Brown, Chrissy Metz, Justin Hartley, Susan Kelechi Watson, Chris Sullivan, and Jon Huertas

Zoey’s Extraordinary Playlist (2020)

Reden voor 8e: combinatie van humor, drama en muzikaal spektakel

Zoey’s-Extraordinary-Playlist

Er zijn niet veel programma’s die humor, drama en muzikale spectaculaire zo vloeiend kunnen combineren. Zoey’s Extraordinary Playlist daarentegen bestaat in zijn eigen universum. Jane Levy speelt Zoey Clarke, een programmeur die krijgt de kracht om de innerlijke gedachten en verlangens van bijna iedereen die ze tegenkomt te horen en te begrijpen via muziek en dans. Zoey gebruikt haar nieuwe vermogen om te spreken met haar vader, Mitch Clarke (Peter Gallagher), die lijdt aan een plotselinge medische achteruitgang. Terwijl ze vecht met haar liefdesgevoelens voor haar collega’s Max (Skylar Astin) en Simon, helpt ze ook anderen om hun problemen aan te pakken (John Clarence Stewart).

Cast:

Jane Levy, Skylar Astin, Alex Newell

Cleopatra in Space (2020)

Reden voor 9e: vol actie, avontuur, animatie, komedie

Cleopatra-in-Space

Deze animatieserie is gebaseerd op de graphic novel-serie van Mike Maihack met dezelfde naam, en het was de eerste DreamWorks Animation-serie die ergens anders dan Netflix of Amazon Video zou worden uitgezonden. Het volgt het verhaal van Cleopatra tijdens haar tienerjaren terwijl ze te maken krijgt met de moeilijkheden en moeilijkheden van het middelbaar onderwijs. Het is gericht op kinderen van 7 tot 11 jaar. Voordat ze naar huis terugkeert, reist Cleopatra door de tijd naar een thema dat gericht is op het oude Egypte, dat geregeerd wordt door sprekende katten, waar ze zich aanmeldt in een speciale school om te leren hoe ze slechte personen moet bestrijden.

Cast:

Isla Fisher, Josh Gad, Ariel Lilimar, Katie Crown, Jorge Diaz

Laatste Gedachten!

In een snel veranderend landschap van entertainmentopties staat PeacockTV fier overeind als een betrouwbare bron van eersteklas dramaserie voor Nederlandse kijkers in 2023. Van de zenuwslopende thrillers die ons op het puntje van onze stoel houden tot de ontroerende familiesaga’s die aan onze hartsnaren trekken, blijft dit streamingplatform het vertellen van verhalen naar nieuwe hoogten tillen. Terwijl we afscheid nemen van onze verkenning van de beste dramaserie op PeacockTV in Nederland, wordt één ding overduidelijk: de toewijding van het platform om diverse, meeslepende verhalen te leveren, zorgt ervoor dat er voor elke smaak en stemming iets is. Dus, of je nu op zoek bent naar escapisme, emotionele resonantie of puur entertainment, PeacockTV heeft je gedekt en nodigt je uit om je onder te dompelen in de wereld van boeiend drama, waar elke aflevering een reis belooft die de moeite waard is. Terwijl we vooruitkijken naar de toekomst, is het veilig om te zeggen dat PeacockTV een onmisbare bestemming zal blijven voor liefhebbers van drama, voortdurend dienend als een bron van inspiratie, reflectie en puur plezier. Veel kijkplezier!

Rika Rineke
Rika Rineke

Rika Rineke is een toegewijde schrijver met een diepe liefde voor alles wat met streaming media te maken heeft. Met jarenlange ervaring in de branche, . Of je nu op zoek bent naar aanbevelingen, handleidingen voor het oplossen van problemen of het laatste streamingnieuws, Rika's artikelen op StreamingDigitally.nl zullen je zeker op de hoogte houden en entertainen.

Artikelen: 86

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *