De beste gangstersfilms op Peacock TV in Nederland [2023]

Gangsterfilms zijn altijd een populaire genre geweest in de filmindustrie. Ze laten personages zien die buiten de wet opereren en vaak betrokken zijn bij echte misdaad en afwijkingen. Deze films staan bekend om hun rauwe en intense weergave van de criminele onderwereld en zijn in de loop der jaren een vast onderdeel van de cinema geworden.

Op Peacock kun je een scala Beste actieserie op Peacock TV in Nederland [2023] aan klassieke en moderne gangsterfilms verkennen die het opkomst en verval van beruchte gangsters, hun criminele ondernemingen en de wetshandhavingsinstanties die hen achtervolgen laten zien. Of je nu een fan bent van epische maffiadrama’s, actievolle thrillers of karaktergedreven misdaadfilms, Peacock TV heeft voor elk wat wils!

Dus maak je klaar om je onder te dompelen in de wereld van georganiseerde misdaad terwijl je enkele van de beste gangsterfilms ontdekt die beschikbaar zijn op Peacock TV.

American Gangster (2007)

Reden voor de eerste: de donkere en gevaarlijke wereld van de georganiseerde misdaad

American-Gangster

Maak je klaar om je onder te dompelen in de duistere en gevaarlijke wereld van georganiseerde misdaad met American Gangster, een misdaaddrama uit 2007 dat een absolute aanrader is voor liefhebbers van zwarte gangsterfilms op Peacock.

Met een sterrencast bestaande uit Denzel Washington en Russell Crowe vertelt deze film het verhaal van Frank Lucas, een machtige drugsbaron die opkomt in de criminele onderwereld. Ondertussen wordt detective Richie Roberts belast met de taak om Lucas ten val te brengen, maar hij wordt geconfronteerd met corruptie en bedreigingen binnen het politiekorps. Terwijl hun paden elkaar kruisen, bouwt de film op naar een spannende confrontatie die je op het puntje van je stoel zal houden.

Cast:

Denzel Washington, Russell Crowe, Chiwetel Ejiofor

Snatch (2000)

Reden voor 2e: spannende en komische film met onverwachte wendingen en verrassingen

Snatch

Als je een fan bent van gangsterfilms, is Snatch een must-see vanwege zijn spannende en komische kijk op de criminele onderwereld van Londen. Met een getalenteerde cast onder leiding van Brad Pitt, Jason Statham en Benicio Del Toro, weeft regisseur Guy Ritchie een slim bedacht plot dat de zoektocht naar een gestolen diamant volgt. Het snelle verhaaltempo, de eigenzinnige karakters en de scherpe dialogen van de film zorgen voor een zeer vermakelijke kijkervaring.

Cast:

Jason Statham, Brad Pitt, Stephen Graham

The Man From Nowhere (2010)

Reden voor 3e: Zuid-Koreaans meesterwerk Met meeslepend verhaal en actievolle scènes

The-Man-From-Nowhere

The Man from Nowhere is een Zuid-Koreaans meesterwerk dat zijn weg heeft gebaand naar de top als een van de beste gangsterfilms op Peacock! Het hart van de film draait om een mysterieuze man die zijn dodelijke vaardigheden moet inzetten wanneer de enige persoon die hij vertrouwt wordt ontvoerd. Met verbluffende actiescènes gechoreografeerd door Park Jung-ryul en geregisseerd door Lee Jeong-Beom, is The Man from Nowhere een cinematografische krachttoer die je ademloos achterlaat. Met een meeslepend verhaal en actievolle scènes is het geen wonder dat de film vijf opeenvolgende weken de top van de box office bereikte en de best verdienende film van Zuid-Korea in 2010 werd!

Cast:

Won Bin, Kim Sae-ron, Kim Tae-hoon

Donnie Brasco (1997)

Reden voor 4e: thema’s loyaliteit, vertrouwen en de vervagende grenzen tussen goed en kwaad in de criminele onderwereld

Donnie-Brasco

Als je zin hebt in een rauwe gangsterfilm op Peacock, dan is Donnie Brasco absoluut een must-watch. Deze klassieker uit 1997 is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van undercover FBI-agent Joe Pistone, die in de jaren 70 infiltreert in de maffia. De film bevat krachtige optredens van Al Pacino en Johnny Depp, die beide carrièrebepalende rollen neerzetten als de oudere gangster Lefty Ruggiero en Pistone, respectievelijk. De chemie tussen de twee acteurs is elektrisch en de spanning tussen hun personages is voelbaar gedurende de hele film.

Cast:

Al Pacino, Johnny Depp, Michael Madsen

Public Enemies(2009)

Reden voor 5th: actievol misdaaddrama, meeslepende verhaallijn, uitstekend acteerwerk en prachtige beelden

Public-Enemies

Je zou Public Enemies moeten kijken voor een actievolle misdaaddrama dat een boeiende blik werpt op het leven van de beruchte gangster John Dillinger, gespeeld door Johnny Depp. Geregisseerd door Michael Mann, speelt de film zich af in de jaren 1930 en vangt het de gespannen sfeer van die tijd, met de Grote Depressie in volle gang en de FBI op jacht naar Dillinger en zijn bende. De film bevat ook uitstekende vertolkingen van Christian Bale als FBI-agent Melvin Purvis en Marion Cotillard als de liefdesbelang van Dillinger, Billie Frechette. Met zijn meeslepende verhaallijn, uitmuntend acteerwerk en prachtige beelden is Public Enemies een must-see voor liefhebbers van misdaaddrama’s en historische films.

Cast:

Christian Bale, Johnny Depp, Christian Stolte

Find Me Guilty (2006)

Reden voor 6e: Gebaseerd op een waargebeurd verhaal, beste gangsterfilm met een goed gevoel voor humor

Find-Me-Guilty

Based on a true story, Find Me Guilty is another best gangster films on Peacock that follows the colorful and charismatic mafioso Jackie DiNorscio. Played by Vin Diesel, Jackie grows into a strong protagonist with a sense of humor as he defends himself in court against conspiracy charges. Director Sidney Lumet weaves a compelling story that explores the complex relationships between DiNorscio and his fellow gangsters, as well as his loyalty to his family and his sense of honor. The film is full of memorable characters and witty dialogue that will keep you captivated from start to finish. Diesel’s performance is striking and shows a versatility that goes beyond his typical action roles. He brings humor and emotion to the role of DiNorscio,

Cast:

Vin Diesel, Peter Dinklage, Ron Silver

What Doesn’t Kill You (2008)

Reden voor 7th: meeslepend misdaaddrama met intense en realistische vertolkingen

What-Doesn’t-Kill-You

Wat Doesn’t Kill You is een rauwe en meeslepende misdaaddrama dat de ervaringen in het echte leven onderzoekt van jeugdvrienden die een crimineel leven leidden in Zuid-Boston. Met Ethan Hawke en Mark Ruffalo in de hoofdrollen biedt de film een krachtige weergave van de gevolgen van hun keuzes en de tol die het eist op hun persoonlijke relaties. De intense en realistische acteerprestaties van de film, gecombineerd met het scherpe scenario en de regie, zorgen voor een meeslepende en prikkelende bioscoopervaring. Het verhaal volgt de twee vrienden terwijl ze zich een weg banen door de gevaarlijke en gewelddadige wereld van de georganiseerde misdaad, terwijl ze ook proberen loyaal te blijven aan elkaar en hun families – wat in het echte leven niets anders dan een bedreiging kan zijn!

Cast:

Ethan Hawke, Mark Ruffalo, Brian Goodman

Laatste woorden

Je kunt op Peacock van hoge kwaliteit content vinden bij je vingertoppen, maar het kiezen van wat je moet kijken kan moeilijk zijn. Om je hierbij te helpen hebben we deze lijst met de beste gangsterfilms en hun korte samenvattingen verstrekt. Deze films zijn uitsluitend beschikbaar op Peacock Stream die je kan kijken tijdens het weekend om je vakantie aangenamer te maken. Kijk deze actievolle gangsterfilms en bedank ons later!

Hannie Noa
Hannie Noa

Hannie Noa is een content creator op het gebied van digitale streaming en entertainment. Of het nu gaat om het ontleden van de nieuwste streamingplatforms, het beoordelen van populaire shows of het geven van tips voor het optimaliseren van je streamingervaring, de artikelen van Hannie zijn een must-read voor elke liefhebber van digitaal entertainment.

Artikelen: 79

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *