Laatste release op Peacock TV: nieuwe content voor streamingliefhebbers in Nederland [2023]

Peacock, de streamingdienst van NBC Universal, heeft veel van zijn reputatie gewaagd om het nieuwe thuis te worden van The Office, tot op het punt dat het programma is meegenomen in de prijsklassen. Ze zouden echter helemaal binnen hun rechten zijn om hun films ook te promoten. De aanbiedingen van Peacock zijn gebaseerd op de catalogus van Universal Pictures voor meer populaire smaken, evenals een kleine selectie van hun arthouse-label Focus Features. Buiten hun eigen corporate-paraplu biedt de streamer ook een breed scala aan succesvolle bioscoopfilms en onder-de-radar-independante films. Het beste deel? Alles is volledig gratis, met slechts een paar kleine advertenties (maar de Premium-versie biedt aanzienlijk meer waarde).

Waar moet je beginnen bij het zoeken naar de ideale film voor je volgende kijkbeurt op het platform? Decider is er om je te helpen door al het aanbod van Peacock te doorzoeken en 50 goede suggesties te geven voor verschillende stemmingen en smaken. In plaats van voor de zoveelste keer naar de vestiging van Dunder-Scranton Mifflin te gaan, laat deze uitmuntende films je transporteren en veranderen. Peacock heeft je bedekt of je nu op zoek bent naar een klassieker uit de jaren 80 of 90, een hedendaagse indie-succes of een low-budget schat.

Lees Ook: Beste actieserie op Peacock TV in Nederland [2023]

1) The Little Rascle 

Wat Penelope Spheeris doet met haar grote-scherm-adaptatie van The Little Rascals is bijzonder vreugdevol. Het is een verhaal over kleine jongens en meisjes die amusant gebonden zijn aan strenge gender scheiding, met wat lijkt op kinderlijke komedie … tenminste gebaseerd op hoe jonge gehoor lacht. De humoristische stijlen van de film, echter, verbergen een verrassende hoeveelheid diversiteit en intelligentie. Je vindt iets veel meer dan laagste gemene deler voedsel, of je nu aan het bloeien bent naar wat schuilgaat onder het oppervlak van deze familie klassieker of het voor de eerste keer vindt.

2) They Live 

Je hebt waarschijnlijk de memes gezien van de man die zijn bril afzet om aliens te zien en waarover het woord ‘GEHoorzaam’ gekrabbeld staat. Het is tijd om John Carpenters sciencefictionmeesterwerk They Live te begrijpen om de betekenis en context te begrijpen. Dit is een zeldzame politiek geladen film uit de Reagan-era Hollywood en de focus van de film op hoe subliminale boodschappen uniformiteit creëren, draagt bij aan de zeldzaamheid van de film.

3) Johnson Family Vacation

Zeker, het is een heldere en ongebruikelijke parodie van Chevy Chase’s beroemde Vacation-serie. Maar laat de lage Rotten Tomatoes-score je niet misleiden: Johnson Family Vacation is een hoop plezier als Cedric the Entertainer’s Nate Johnson zijn familie over het land probeert te brengen voor een familiereünie. Ik weet niet hoe, maar jaren van herhaalde weergave op tv hebben het een huiswoord gemaakt in mijn familie. Iedereen heeft zijn eigen persoonlijke zonden!

4) Chicken Run 

Het is een stop-motion-film over kippen die een pluimveefarm verlaten de beste gevangenisuitbraakfilm? Ondanks dat ze de regels niet schrijven, is Chicken Run een slimme parodie op klassiekers van het genre, evenals een leuke avontuur op zichzelf. De inventiviteit van deze kippen die proberen fysiek de kooi te ontsnappen, komt dicht bij die van de kleimatiek-animatoren die uiterst geduldig elk frame van de film hebben gemaakt.

5) Winter’s Bone

Bekijk hoe J-Law haar start maakte in de Sundance-hit Winter’s Bone, waarmee ze op 20-jarige leeftijd een Oscar-nominatie voor Beste Actrice kreeg. Op zoek naar haar vader in meth-vergiftigd Missouri ontmoet Lawrence’s Ree een heleboel ellende en wanhoop, wat aantoont dat zelfverwerkelijking iets is voor de welgestelde klasse. Het is een vroege showcase van Jennifer Lawrence’s vloeiende realisme – de eerste van vele die volgen, maar niet in het minst getaint door wat later in haar carrière zou komen.

6) Putney Swope 

Je kunt wellicht bekend zijn met Jr., maar wat dacht je van zijn vader? Op zijn eigen manier was Robert Downey Sr. een pionier op het gebied van cultuur. Het was tenslotte de tegencultuur. Begin met Putney Swope als je een smaak van zijn radicaal werk wilt krijgen, dat de chaotische geest van de jaren 60 weerspiegelde. De enige zwarte lid van de raad van bestuur van een reclamebureau wordt voorzitter, en de satire spiraliseert van daaruit. Het feit dat de film nog steeds geen halve eeuw later geen compromissen sluit, maakt het net zo actueel als altijd.

7) Starred Up 

In 2014 voorspelden media dat Jack O’Connell Hollywood’s volgende grote ster zou worden. Helaas, ze hadden het allemaal mis met de film waarop ze zich concentreerden (Angelina Jolie’s Unbroken) en negeerden de film waarmee hij het beste kon laten zien wat hij kan. In de gevangenis thriller Starred Up gebruikt O’Connell alle woede van een opgesloten stier terwijl hij vordert vanaf de jeugdgevangenis naar de volwassen gevangenis. Zijn entree verstoort en verandert de bestaande orde op opwindende en verrassende wijze, ondanks het feit dat hij de jongste persoon is die opgesloten zit binnen de muren.

8) Glassland 

Met Jack Reynor, Toni Collete en Will Poulter als sterren, zouden fans van Ari Aster’s Hereditary en Midsommer zich afvragen of de filmmaker zijn eerste twee films grotendeels uit deze Ierse film heeft gecast. De setting voor Glassland is misschien het meest bekende horrorverhaal van allemaal: verslaving. John, de tienercabinebestuurder van Reynor, wil alleen maar zijn alcoholistische moeder helpen, maar zijn pogingen daartoe voeren hem naar sommige twijfelachtige paden. Gerard Barrett’s feature heeft een openhartige toon die het mogelijk maakt om moeilijk onderwerp te verdragen.

9) The House Of Devil 

Veel mensen streven ernaar om op dezelfde golflengte te vibreren als regisseur Ti West – dat wil zeggen dat ze terug willen naar de oude stijl terwijl ze een unieke, hedendaagse rand behouden. Maar weinigen kunnen bereiken wat hij doet in The House of the Devil, namelijk het sfeer uit de jaren 80 van de horrorfilm hercreëren zonder zijn publiek tegemoet te komen. Deze verhaallijn over een slechte oppasbaan overlapt met de slasherfilm en de geestenhuis-film zonder dat je het gevoel hebt dat je het al honderd keer eerder hebt gezien.

10) Milk 

Biografieën over inspirerende politieke figuren zijn de laatste tijd overvloedig, maar Gus Van Sant’s Milk onderscheidt zich van het middelmatige. Zeker, het werk van Amerika’s eerste openlijk homoseksuele politicus, Harvey Milk, zoals dat op het scherm wordt weergegeven door Sean Penn met Oscar-winnend effect, is uniek en transformerend. Maar de film verliest nooit het overzicht over de realiteit dat Milk’s prestatie niet in een vacuüm is bereikt; hij bereikte wat hij deed door het betrekken en inspireren van een gemeenschap. Als Harvey Milk kwalificeert voor een “groot man” -film, is het alleen omdat hij samenwerkte met een groep activisten die bekwaam was om de overheidsmacht voor het goede te gebruiken.

11) A Guide To Recognizing your Saint 

Het aanpassen van je eigen biografie voor je regiedebuut klinkt misschien als een recept voor overmatig genot, maar Dito Montiel doet het met A Guide to Recognizing Your Saints. De film toont zijn jeugd op de ruige straten van Astoria in 1986 met tederheid en verdriet. Hij bekent hoe het gebied zijn leven heeft beïnvloed, maar ook hoe hij naar een nieuw leven elders zocht. Er zijn fenomenale prestaties te zien, maar het echte hoogtepunt is een jonge Channing Tatum als Dito’s turbulente vriend Antonio, die een brute maar krachtige prestatie neerzet.

12) Dark River 

Die britische Regisseurin Clio Barnard vermittelt in ihrer Arbeit eine bodenständige Erdverbundenheit, wie es nur wenigen anderen Filmemachern gelingt, und ihr Film “Dark River” von 2018 ist da keine Ausnahme. Dieses psychologische und pastorale Drama zeigt die kraftvolle Ruth Wilson als Schafschärerin, die sich mit dem ungelösten Schmerz ihrer Vergangenheit auseinandersetzen muss, als sie den Bauernhof ihres Vaters erbt. Barnard taucht uns in schmerzhafte Rückblenden ein, die das Trauma unterstreichen, das durch Alice (gespielt von Wilson) ausgelöst wird, wenn sie mit ihrem Bruder um das Pachtverhältnis des Anwesens kämpft. Diese 89 Minuten fühlen sich an, als enthielten sie das gesamte Leben einer Figur.

13) The Nutty Professor 

Was könnte besser sein als eine Eddie Murphy-Performance in einem Film? Wie wäre es mit sieben Eddie Murphy-Performances in einem Film? Der ikonische Komiker spielt den fröhlichen und großen Wissenschaftler Sherman Klump, einen gutmütigen Mann, der sich wegen seines Gewichts selbstbewusst ist, während er um die attraktive Carla von Jada Pinkett Smith wirbt, in “Der verrückte Professor”. Er nimmt ein experimentelles Elixier zu sich, das ihn in den wesentlich schlankeren – aber auch eingebildeteren – Buddy Love verwandelt, und Chaos bricht aus. Murphy tritt auch in mehreren ikonischen Sequenzen des Films als animierte Familienmitglieder der Klumps auf.

14) Good Hair 

Wat begon als Chris Rock die probeerde om zijn jonge meisjes te laten zien dat hun haar prachtig was, veranderde in Good Hair, een documentaire die in de ingewikkelde normen van stijl en schoonheid voor zwarte vrouwen in Amerika duikt. Het is nieuwsgierig, geïnformeerd en altijd charmant als Rock aankomt bij een prachtige ode aan zwart haar.

15) Meet The Patels 

Het concept van een arrangeerde huwelijk kan als iets uit een fantasiefilm klinken, maar het is een belangrijk onderdeel van de documentaire Meet the Patels. Ravi Patel registreert de liefdesreis die zich voordoet terwijl hij zijn traditionele Indiase ouders voldoet aan hun verlangen om het idee te onderzoeken, met de hulp van zijn zus Geeta. Een aangrijpend, controversieel en uiteindelijk hartverwarmend reflectie op huwelijk en liefde.

Rika Rineke
Rika Rineke

Rika Rineke is een toegewijde schrijver met een diepe liefde voor alles wat met streaming media te maken heeft. Met jarenlange ervaring in de branche, . Of je nu op zoek bent naar aanbevelingen, handleidingen voor het oplossen van problemen of het laatste streamingnieuws, Rika's artikelen op StreamingDigitally.nl zullen je zeker op de hoogte houden en entertainen.

Artikelen: 86

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *