Onthulling van het mysterie: waarom advertenties blijven bestaan in de Peacock Premium-versie

Veel klanten van de nieuwe streamingdienst Peacock van NBC zijn verward over het feit dat Peacock Premium Plus nog steeds advertenties bevat. Ondanks dat ze een aanzienlijk bedrag betalen voor hun service, twijfelen ze of ze de juiste keuze hebben gemaakt door Peacock Premium Plus aan te schaffen.

Als je een van hen bent, maak je dan klaar, want we zijn hier om je vraag te beantwoorden.

Peacock Premium Plus Service

Met de lancering van haar nieuwe Peacock-service heeft NBC eindelijk de streamingruimte betreden, maar veel klanten zijn verward waarom zelfs de Premium Plus-versie nog steeds advertenties bevat. Met de lancering van haar nieuwe Peacock-service gaat Comcast officieel de steeds drukkere streamingring binnen, waardoor de streamingconflict opnieuw oplaait.

Het roept vaak frustratie op en leidt tot de vraag: is het mogelijk om Peacock zonder commercials te krijgen, zelfs na aanschaf van het Premium Plus-abonnement? Of was dit alles slechts een marketingtruc? Maar blijkbaar heeft Peacock goede redenen hiervoor.

Aan de positieve kant valt niet te ontkennen dat de Peacock-service als geheel veel waarde biedt, dankzij de indrukwekkende selectie aan content.

In een overvolle markt heeft NBC’s Peacock zeker indruk gemaakt door een unieke mix van entertainmentshows, nieuws en sportprogramma’s aan te bieden. Of je nu een gelegenheidskijker bent of een fanatieke fan, er is voor iedereen iets te vinden op dit opwindende nieuwe platform.In een overvolle markt heeft NBC’s Peacock zeker indruk gemaakt door een unieke mix van entertainmentshows, nieuws en sportprogramma’s aan te bieden. Of je nu een gelegenheidskijker bent of een fanatieke fan, er is voor iedereen iets te vinden op dit opwindende nieuwe platform.

Hoewel de controverse rondom Peacock Premium Plus zeker iets is om in de gaten te houden, is het duidelijk dat NBC zich inzet voor het leveren van een hoogwaardige streamingervaring die kijkers steeds weer terug laat komen.

Peacock Ads: Free vs Premium vs Premium Plus

In tegenstelling tot veel andere beschikbare streamingdiensten, begon Peacock met drie aparte abonnementsplannen: Free, Premium en Premium Plus.

Niet verrassend wordt de Free-editie gesponsord door advertenties, hoewel gebruikers slechts vijf minuten of minder aan advertenties per uur te zien krijgen. En wat nog beter is, is dat het begint vanaf slechts $0. Ja, je leest het goed!

In tegenstelling tot veel andere streamingdiensten die nu beschikbaar zijn, begon Peacock met drie afzonderlijke abonnementsplannen: Gratis, Premium en Premium Plus. Niet verrassend is de gratis editie gesponsord door advertenties, hoewel gebruikers slechts vijf minuten of minder advertenties per uur zullen zien. Peacock Premium, de volgende laag, heeft een grotere selectie aan inhoud dan de gratis versie en kost $ 4,99 per maand of $ 50 per jaar.

Maar dit roept een andere opkomende vraag op: Hoeveel kost Peacock zonder commercials?

Om je vraag in eenvoudige bewoordingen te beantwoorden, begint het Peacock-plan zonder advertenties bij $9,99 met hun Premium Plus-abonnement.

Advertenties zijn nog steeds inbegrepen in de Premium-lidmaatschap, hoewel. Het betalen van $9,99 per maand of $100 per jaar voor het Premium Plus-lidmaatschap is de enige manier om een (relatief) advertentievrije ervaring te krijgen. Deze abonnementsvorm geeft u ook toegang tot de hele Peacock-inhoudscatalogus, die aanzienlijk zal groeien zodra de uitgestelde Peacock-originals beschikbaar worden gesteld.

Hoewel de Premium Plus-laag wordt geadverteerd als een versie van Peacock zonder advertenties, bevat het nog steeds marketingadvertenties. Dit is iets wat het platform niet kan uitsluiten uit zijn service.

Waarom heb ik nog steeds advertenties op Peacock Premium Plus?

Hoewel het Premium Plus-niveau wordt aangeprezen als een advertentievrije versie van Peacock, bevat het nog steeds marketing. Gebruikers van Premium Plus zien nog steeds slechts een paar advertenties, waar het bedrijf de schuld van geeft aan “streamingrechten”. Volgens een verklaring op de website van Peacock zal “een heel klein percentage van de programmering nog steeds reclame bevatten”, maar deze advertenties zullen niet altijd dezelfde zijn als die in de gratis en Premium-versies van Peacock.

Alleen Peacock-kanalen, -evenementen en een select aantal afleveringen en films zullen Premium Plus-advertenties gebruiken, die voornamelijk andere Peacock-inhoud promoten. Daarom zou het kijken naar een verscheidenheid aan spelshows en realitycontests op Peacock voortaan een grotendeels reclamevrije ervaring moeten zijn.

In het kort bestaat de mogelijkheid van Peacock zonder commercials niet en dit wordt zelfs door de streamingdienst zelf bevestigd! Maar Peacock is niet de enige die dit vuile spel van marketing heeft gespeeld!

Peacock Premium Plus is niet de enige die dit vuile spel speelt.

Het besluit van NBC om een abonnement zonder advertenties aan te bieden dat toch advertenties bevat, lijkt misschien een beetje oneerlijk, maar Peacock is niet zo anders dan andere streamingdiensten op dit gebied. Soortgelijke ledenpassen die volgens verluidt zonder commerciële inhoud zijn, maar toch bevatten sommige promotionele inhoud, worden aangeboden door Hulu en CBS All Access.

Samen met de optie voor een lidmaatschap zonder advertenties bevat Hulu’s website een vergelijkbare disclaimer als Peacock’s, waarin wordt opgemerkt dat sommige afleveringen nog steeds met commercials worden uitgezonden en er wordt opnieuw verwezen naar de “streaming rechten”. In dit geval noemt het bedrijf Grey’s Anatomy, Marvel’s Agents of S.H.I.E.L.D. en How to Get Away With Murder als de drie programma’s die “zonder onderbrekingen worden uitgezonden met een korte reclamepauze voor en na elke aflevering”.

Hoewel Peacock dezelfde scenario’s heeft met minimale advertenties, is er geen lijst met shows op de Peacock-website.

De meeste promoties die Premium Plus-abonnees zien, zijn voor ander Peacock-materiaal, ondanks wat een aanzienlijke beperking voor de Peacock Premium Plus-tier lijkt te zijn. Advertenties voor andere Prime Originals worden vaak aan het begin van Amazon Prime Original-afleveringen geplakt, wat een zeer typische praktijk is.

Bovendien, aangezien HBO Max onlangs is gelanceerd voor de vergelijkbare hoge prijs van $14,99 per maand, is $9,99 geen overdreven bedrag om te betalen voor het premiumlidmaatschap. Ongeacht welk abonnement een klant kiest, Netflix is volledig vrij van advertenties.

Klanten moeten echter nog steeds $ 12,99 per maand betalen om in HD te streamen (tenzij ze kiezen voor het basisplan Standard Definition van $ 8,99). Het fiasco met de Peacock Premium Plus-lidmaatschap lijkt daarom minder erg dan anders. Het Peacock Premium Plus-lidmaatschap biedt ook een gratis proefperiode van zeven dagen, waardoor gebruikers het advertentieomgeving kunnen evalueren voordat ze de maandelijkse vergoeding betalen.

Definitieve conclusie

De pauw heeft veel meer voordelen. Toekomstige originele NBC-programma’s van Peacock zullen samen met reeds uitgezonden originele programma’s zoals Brave New World en Curious George, evenals de veel verwachte remake van Battlestar Galactica, worden toegevoegd. Dit is naast de overvloed aan historische tv-afleveringen, het uitstekende horrorfilmbibliotheek van Peacock en de bekende Universal Pictures-films.

hania ali
hania ali

Hania Ali is een streamingjournalist en een van de oudste leden van Streaming Digitally. Ze heeft geschreven over fantasy, sci-fi, romantiek en wat dan ook. Naast schrijfster is ze lerares.

Artikelen: 35

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *