Viaplay Opzeggen: Volg deze eenvoudige instructies [2023]

Viaplay is een streamingdienst die je toegang geeft tot films, series, sport en documentaires. Je kunt kiezen uit verschillende abonnementen, afhankelijk van je voorkeuren en budget. Maar wat als je Viaplay wilt opzeggen? Hoe werkt dat en waar moet je op letten?

Het opzeggen van een Viaplay-abonnement kan soms verwarrend lijken, vooral als je nieuw bent in de wereld van streamingdiensten. Maar maak je geen zorgen; wij staan klaar om je volledig te informeren over de stappen en overwegingen die gepaard gaan met het opzeggen van Viaplay. Door dit artikel te lezen, zul je precies te weten komen hoe je dit doet, en dat betekent dat je geen onnodige kosten hoeft te maken. Laten we dus dieper ingaan op alles wat je moet weten over Viaplay opzeggen.

Hoe kun je Viaplay opzeggen?

Viaplay opzeggen is niet moeilijk, maar het hangt wel af van hoe je je abonnement hebt afgesloten. Afhankelijk van de manier waarop je Viaplay gebruikt, zijn er verschillende stappen die je moet volgen om op te zeggen. We zullen ze hieronder allemaal bespreken:

1. Opzeggen als Viaplay-klant

 1. Ga naar de Viaplay-website of open de Viaplay-app.
 2. Log in op je Viaplay-account.
 3. Zoek de optie voor het beheren van je abonnement of accountinstellingen.
 4. Kies de optie om je abonnement op te zeggen.
 5. Bevestig de opzegging wanneer daarom wordt gevraagd.

2. Opzeggen als iTunes-klant

Als je een iTunes-klant bent, kun je niet via de website of de app van Viaplay opzeggen. Je moet dit doen via de instellingen van je Apple ID. Dit kan op twee manieren:

Via de App Store:

 1. Open de App Store op je iPhone of iPad.
 2. Tik op je profielfoto rechtsboven in het scherm.
 3. Tik op ‘Abonnementen’.
 4. Zoek ‘Viaplay’ in de lijst van abonnementen en tik erop.
 5. Tik op ‘Annuleer abonnement’.

Via de instellingen:

 1. Open de instellingen op je iPhone of iPad.
 2. Tik op je naam bovenaan het scherm.
 3. Tik op ‘Abonnementen’.
 4. Zoek ‘Viaplay’ in de lijst van abonnementen en tik erop.
 5. Tik op ‘Annuleer abonnement’.

3. Opzeggen via KPN: Hoe zeg je Viaplay op bij KPN?

Als je een KPN-klant bent, kun je ook niet via de website of de app van Viaplay opzeggen. Je moet dit doen via MijnKPN of via de klantenservice van KPN. Dit kan op twee manieren:

Via MijnKPN:

 1. Log in op MijnKPN.
 2. Ga naar ‘Producten’.
 3. Klik op ‘Televisie’.
 4. Klik op ‘Zenderpakketten wijzigen’.
 5. Vink ‘Viaplay’ uit.
 6. Klik op ‘Opslaan’.

Via de klantenservice:

 1. Bel naar 0800-0402 (gratis).
 2. Kies optie 3.
 3. Vraag om Viaplay te verwijderen uit je abonnement.

4. Opzeggen via Ziggo: hoe viaplay opzeggen bij ziggo?

Als je klant bent bij Ziggo, kun je niet opzeggen via de website of app van Viaplay. Dit doe je via Mijn Ziggo of via de klantenservice van Ziggo. Viaplay Opzeggen Ziggo kan op twee manieren:

Via Mijn Ziggo:

 1. Log in op Mijn Ziggo.
 2. Ga naar ‘Abonnement’.
 3. Klik op ‘Zenderpakketten’.
 4. Zoek ‘Viaplay’ en klik erop.
 5. Klik op ‘Opzeggen’.

Via de klantenservice:

 1. Bel naar 0900-1884 (normaal tarief).
 2. Kies optie 3.
 3. Vraag om Viaplay te verwijderen uit je abonnement.

Let op:

als je betaalt via iTunes, KPN, of Ziggo, de factureringsperiode kan verschillen van die van Viaplay. Dit betekent dat je na het annuleren nog een tijdje kunt blijven kijken, of juist eerder kunt worden losgekoppeld, afhankelijk van de specifieke betaalmethode.

Viaplay Opzeggen via Dyme

Viaplay opzeggen via Dyme
Een andere manier om je Viaplay-abonnement op te zeggen, is via Dyme. Dyme is een app die je helpt om je financiën te beheren en geld te besparen. Met Dyme kun je eenvoudig al je abonnementen inzien en opzeggen met één klik.

Geen zin om zelf je Viaplay-abonnement op te zeggen? Heel begrijpelijk. Laat Dyme het voor u doen! Het enige wat u hoeft te doen is het online annuleringsformulier van Viaplay in te vullen, en zij zorgen voor de rest. Zo ben je binnen één minuut van je Viaplay-lidmaatschap af, zonder enige moeite, tijd of stress. Bovendien biedt Dyme een 100% annuleringsgarantie.

Gratis Viaplay via Solcon (KPN)

Viaplay Group en Solcon, een door KPN beheerde aanbieder van internet-, televisie- en telefoondiensten, hebben een nieuwe distributieovereenkomst getekend in Nederland. Sinds 1 februari 2023 krijgen nieuwe Solcon-klanten het gehele Formule 1-seizoen 2023 gratis toegang tot de streamingdienst Viaplay. Tegelijkertijd kunnen bestaande Solcon-klanten zich de komende zes maanden abonneren op Viaplay voor € 9,99 per maand (in plaats van de reguliere prijs van € 15,99 per maand vanaf 1 maart).

De Formule 1 geniet een enorme populariteit in Nederland, de thuisbasis van regerend wereldkampioen Max Verstappen, en Viaplay zendt sinds de Grand Prix van Bahrein op 5 maart elke race live uit. Naast de Formule 1 omvat het sportaanbod van Viaplay in Nederland ook voetbal van de Premier League, de Bundesliga,

FAQ’s

Is Viaplay maandelijks opzegbaar?

Ja, Viaplay is maandelijks opzegbaar. Je zit dus niet vast aan een langlopend contract of een hoge opzegvergoeding. Je kunt je abonnement stopzetten tot de laatste dag van je huidige factureringsperiode. Daarna kun je nog steeds gebruikmaken van Viaplay tot het einde van die periode.

Hoe lang van tevoren Viaplay opzeggen?

Je kunt Opzeggen Viaplay tot de laatste dag van je huidige factureringsperiode. Als je bijvoorbeeld op 15 september een abonnement hebt afgesloten, loopt dit tot 14 oktober. Je kunt dan tot 14 oktober je abonnement opzeggen. Als je later opzegt, wordt je abonnement automatisch verlengd voor een nieuwe periode.

Kan je je abonnement eerder opzeggen?

Het is doorgaans niet toegestaan om een abonnement tussentijds te beëindigen. Als je een 12-maanden contract hebt en je wilt na 6 maanden wisselen, is een afkoopsom vaak vereist.

Conclusie

Viaplay is een populaire streamingdienst die je veel entertainment biedt. Maar als je er geen gebruik meer van wilt maken, kun je het eenvoudig opzeggen. En als je liever iets anders wilt proberen, kun je ook overstappen naar andere streamingdiensten, zoals Netflix, Disney+ of HBO Max.

Ik hoop dat dit artikel je heeft geholpen om meer te weten te komen over Viaplay Opzeggen!

Rika Rineke
Rika Rineke

Rika Rineke is een toegewijde schrijver met een diepe liefde voor alles wat met streaming media te maken heeft. Met jarenlange ervaring in de branche, . Of je nu op zoek bent naar aanbevelingen, handleidingen voor het oplossen van problemen of het laatste streamingnieuws, Rika's artikelen op StreamingDigitally.nl zullen je zeker op de hoogte houden en entertainen.

Artikelen: 86

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *