Viaplay Programma In Nederland: Ultieme Gids! [2023]

Viaplay is een abonnementsservice voor streaming die een breed scala aan digitale inhoud biedt, waaronder films, tv-shows, originele series, sportevenementen en meer. Het is voornamelijk beschikbaar in de Scandinavische landen, zoals Zweden, Noorwegen, Denemarken en Finland, en het werkt volgens het over-the-top (OTT) model, waarbij inhoud rechtstreeks aan gebruikers via internet wordt geleverd.

Een van de kenmerkende eigenschappen van Viaplay is de toewijding aan het produceren van originele content, waaronder originele series en films exclusief voor het platform. Deze originele producties hebben als doel unieke en hoogwaardige entertainmentopties te bieden die Viaplay onderscheiden van andere streamingdiensten.

Bovendien biedt Viaplay vaak live streaming van sportevenementen, waardoor het een bestemming is voor sportliefhebbers. Deze combinatie van entertainment, originele programma’s en live sportverslaggeving positioneert Viaplay als een uitgebreid streamingplatform dat tegemoet komt aan verschillende interesses binnen zijn doelmarkten.

Lees ook: Viaplay Gratis [2023]

Viaplay Live sport

Viaplay biedt een verscheidenheid aan live sportdekking als onderdeel van zijn streamingdienst, waardoor het een populaire keuze is voor sportliefhebbers in de Scandinavische regio. Enkele van de live sportevenementen die je op Viaplay kunt vinden, zijn onder andere:

  1. Voetbal (Soccer): Viaplay biedt een breed scala aan voetbalcompetities en toernooien, waaronder topcompetities zoals de Engelse Premier League, La Liga, Serie A en meer. Het biedt ook dekking van internationale competities zoals de UEFA Champions League en het UEFA Europees Kampioenschap.
  2. IJshockey: Viaplay zendt live ijshockeywedstrijden uit, waaronder wedstrijden uit de National Hockey League (NHL) en lokale en internationale ijshockeytoernooien.
  3. Formule 1: Viaplay biedt dekking van Formule 1-races, inclusief live-uitzendingen, voorbeschouwingen en nabeschouwingen.
  4. Andere sporten: Viaplay kan ook dekking bieden van andere sporten zoals basketbal, golf, tennis en motorsport, afhankelijk van de regionale beschikbaarheid en licentieovereenkomsten.

Het is belangrijk om op te merken dat de beschikbaarheid van live sportevenementen op Viaplay kan variëren op basis van uw locatie en de specifieke licentieovereenkomsten die het platform heeft met sportorganisaties. Viaplay biedt vaak een aparte sportsectie binnen zijn app of website, waarmee gebruikers gemakkelijk live sportinhoud kunnen vinden en bekijken.

Viaplay Series

Viaplay biedt een gevarieerd aanbod van series in verschillende genres, gericht op verschillende smaken en voorkeuren. Enkele opmerkelijke Viaplay-series zijn onder andere:

1) “The Investigation”

Een meeslepend misdaaddrama gebaseerd op een echt onderzoek naar de verdwijning van de Zweedse journalist Kim Wall. De serie richt zich op het nauwgezette proces van het oplossen van de zaak en de toewijding van de onderzoekers.


2) “The Truth Will Out” (“Det som göms i snö”) 

Een psychologische thriller die een profiler en een jonge detective volgt terwijl ze samenwerken om oude zaken op te lossen. Terwijl ze in de geesten van criminelen duiken, ontdekken ze verontrustende geheimen.

3) “Love & Anarchy” (“Kärlek & Anarki”)

Een romantische komedie-drama die draait om een consultant die belast is met het moderniseren van een uitgeverij. Haar interacties met een jonge IT-technicus leiden tot onverwachte en humoristische uitdagingen.

4) “ALEX”

Een misdaaddrama dat draait om een complexe detective genaamd Alex, die zowel criminelen als persoonlijke demonen bestrijdt. De serie onderzoekt de donkerdere aspecten van de menselijke psyche.

5) “The Ambassador” (“Ambassadøren”)

Een politieke thriller over een Deense ambassadeur die verstrikt raakt in een gevaarlijk spel van internationale intriges en spionage terwijl hij gestationeerd is in Zuidoost-Azië.

6) “Box 21” (“Box 21 – Ett fall för Annika Bengtzon”)

Een misdaadserie gebaseerd op de romans van Liza Marklund, met journalist Annika Bengtzon die onderzoek doet naar spraakmakende zaken en haar persoonlijke en professionele uitdagingen navigeert.

Dit zijn slechts enkele voorbeelden van de vele series die beschikbaar zijn op Viaplay. Het platform produceert en verwerft regelmatig originele content, evenals populaire internationale series, waardoor er een divers scala aan entertainmentopties beschikbaar is voor abonnees. Houd er rekening mee dat de beschikbaarheid kan variëren op basis van uw locatie en de contentovereenkomsten van Viaplay.

Films op Viaplay

Viaplay biedt een breed scala aan films in verschillende genres, waardoor er entertainment is voor een divers publiek. Enkele van de films die beschikbaar zijn op Viaplay zijn onder andere:

1) “The Gentlemen”

Een misdaad-komediefilm geregisseerd door Guy Ritchie, met een sterrencast en draait om de pogingen van een Britse drugsbaron om zijn marihuana-imperium te verkopen.

2) “Joker”

Een duistere en grimmige karakterstudie van de iconische Batman-schurk, waarin het oorsprongsverhaal van de Joker en zijn afdaling in waanzin worden onderzocht.

3) “1917”

Een episch verhaal uit de Eerste Wereldoorlog, geregisseerd door Sam Mendes, waarin twee Britse soldaten een gevaarlijke missie uitvoeren om een boodschap te bezorgen die honderden levens kan redden.

4) “A Quiet Place”

Een spannende horrorfilm waarin een familie moet navigeren door een post-apocalyptische wereld die bewoond wordt door wezens die jagen op geluid.

5) “Parasite”

Een veelgeprezen Zuid-Koreaanse film die donkere komedie en sociale commentaar combineert en draait om de interacties tussen twee families uit verschillende sociaaleconomische achtergronden.

Dit zijn slechts enkele voorbeelden van de films die beschikbaar zijn op het Viaplay-platform. De selectie kan variëren op basis van uw locatie en de overeenkomsten die Viaplay heeft met filmdistributeurs. Het platform biedt meestal een mix van recente releases, klassiekers en populaire titels uit verschillende genres, zodat er voor iedereen iets te genieten is.

Wat kost Viaplay?

Je zult blij zijn – en mogelijk een beetje geschokt – om te horen dat Viaplay begint vanaf minder dan een tientje per maand. Met streamingdiensten zoals Amazon Prime Video die beginnen bij £8,99 per maand, Netflix bij £4,99 per maand en Disney Plus bij £7,99 per maand, is Viaplay met £3,99 het goedkoopste van allemaal.

De eerste optie is het Film en Serie pakket voor £3,99, inclusief films en tv-shows, plus Viaplay Originals en Nordic noir thrillers.

Viaplay’s tweede pakket is het Total Monthly-pakket, dat het premium lidmaatschap van Viaplay is voor £15,99. Dit omvat dezelfde inhoud als het series- en filmpakket, maar met als extra bonus live sportevenementen.

De laatste optie is het Viaplay Total Jaarabonnement. U koopt 12 maanden vooraf en bespaart in totaal 20 procent, omdat elke maand uitkomt op £13,99. Het Jaarabonnement bevat alles wat het Viaplay Total Maandelijks abonnement biedt (dus films, series en sporten).

Viaplay per month Viaplay per year
Sport ✔️ ✔️
TV Shows ✔️ ✔️
Films ✔️ ✔️
Children ✔️ ✔️
costs per month € 15.99 € 13.99

Samenvatting!

Viaplay’s programmering getuigt van het evoluerende landschap van streaming entertainment en biedt een gevarieerd en boeiend aanbod van content dat aansluit bij een breed scala aan smaken en interesses. Van meeslepende originele series en films tot een verscheidenheid aan live sportevenementen, Viaplay biedt een uitgebreide kijkervaring die het publiek betrokken en vermaakt houdt.

Viaplay’s vermogen om een rijke verzameling entertainment te combineren met het gemak van on-demand streaming heeft zijn plaats verzekerd in de competitieve wereld van streaming platforms. Terwijl technologie en storytelling blijven evolueren, positioneert Viaplay zich door middel van innovatie, diversiteit en kwaliteitsprogrammering als een prominente speler in het streaming landschap, en levert boeiende content die resoneert met kijkers in de hele Nordic regio en daarbuiten.

Hannie Noa
Hannie Noa

Hannie Noa is een content creator op het gebied van digitale streaming en entertainment. Of het nu gaat om het ontleden van de nieuwste streamingplatforms, het beoordelen van populaire shows of het geven van tips voor het optimaliseren van je streamingervaring, de artikelen van Hannie zijn een must-read voor elke liefhebber van digitaal entertainment.

Artikelen: 79

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *