Videoland Chromecast: Hoe werkt het? Gemakkelijkste Gids [2023]

Het gebruik van Videoland en Chromecast samen is een eitje. Snap je het niet? Dan kun je dit artikel lezen om erachter te komen wat je moet doen. Loop je tegen problemen aan? Dat is vervelend, maar niet onoverkomelijk. We bieden ook enkele oplossingen in dit artikel.

Lees Ook: Videoland op TV in Nederland

Wat is Videoland?

Videoland is een videostreamingdienst van Nederlandse bodem en is eigendom van RTL. Je vindt er allerlei Nederlandstalige series, documentaires, films, praatprogramma’s en realityshows, met natuurlijk exclusieve content die je nergens anders zult vinden. Een waardevolle toevoeging aan vele streamingdiensten.

Wanneer je een abonnement bij Videoland aanschaft, moet je van tevoren goed opletten. Er zijn verschillende abonnementen beschikbaar: Basic, Plus en Premium. Alleen de Plus- en Premiumabonnementen bieden ondersteuning voor Chromecast. Dus niet het Basic-abonnement.

De Videoland-applicatie is beschikbaar voor Android en iOS. Er is ook een app beschikbaar die je kunt installeren op mediaspelers en smart-tv’s. Als je niet in het bezit bent van zo’n apparaat, biedt een aparte Chromecast een oplossing. Hiermee maak je als het ware elk scherm met een HDMI-poort slim.

Videoland en Chromecast: start met casten

Het is daarom mogelijk om Videoland en Chromecast samen te laten werken, mits je over het juiste abonnement beschikt. Wat je dan doet, is inhoud casten. Het bronapparaat (zoals een smartphone of tablet) stuurt dan een aflevering of film naar de Chromecast (of naar een televisie met ingebouwde Chromecast).

Voordat we kunnen beginnen met casten, moet je de Chromecast op de juiste manier installeren. Loop je tegen problemen aan? Dat kan gebeuren. De meeste problemen kunnen worden opgelost met een reset. Anders, klik hier voor problemen gerelateerd aan het geluid.

In het onderstaande stappenplan beginnen we bij het begin en gaan we ervan uit dat je nog niets hebt gedaan. Als je bijvoorbeeld al een Chromecast hebt geïnstalleerd, kun je de eerste stappen overslaan. Als je een totale beginner bent, helpen deze stappen je op weg.

Hoe bekijk je Videoland via Chromecast?

 1. Installeer de Google Chromecast volgens de bijgeleverde handleiding.
 2. Download de Videoland-app op je telefoon of tablet.
 3. Verbind beide apparaten met hetzelfde Wi-Fi-netwerk.
 4. Open de app en verbind met de Chromecast door te klikken op het icoon 23493aaf-488e-463e-b2ef-536c8ddcfc29.png.
 5. Start de serie of film en geniet van het kijken!

Videoland en Chromecast: streamen via je browser

Het is ook mogelijk om Videoland en Chromecast samen te laten werken via de browser. Nu moet je er wel voor zorgen dat de computer waarop je de browser gebruikt, ook verbonden is met hetzelfde netwerk waarop je Google Chromecast hebt geïnstalleerd.

 1. Ga naar de Videoland-website.
 2. Log in of maak een account aan.
 3. Selecteer een gebruikersprofiel.
 4. Zoek de inhoud die je wilt bekijken en klik op Afspelen.
 5. Onderaan rechts vind je een Cast-knop.
 6. Klik daarop en selecteer de Chromecast uit de lijst.

Problemen en oplossingen

Als je Videoland en Chromecast gebruikt, kun je mogelijk een aantal problemen tegenkomen. We hebben al enkele problemen genoemd, zoals problemen met het geluid, bijvoorbeeld. Maar wat als je de Cast-knop niet kunt vinden in de toepassing van de videostreamingservice?

Soms kan het ook helemaal niet mogelijk zijn om content van de bron naar het doelapparaat te streamen (in dit geval de smartphone/tablet/computer en de Chromecast). In dat geval kunt u alle apparaten opnieuw starten.

Conclusie

Videoland biedt het gemak van het streamen van content via Chromecast, waardoor je jouw favoriete films en series op een groter scherm kunt bekijken. Door in te loggen op de Videoland-website, een gebruikersprofiel te selecteren en de gewenste inhoud te kiezen, kun je de Cast-knop gebruiken om jouw Chromecast-apparaat te selecteren en de inhoud op jouw tv af te spelen. Deze handige functie maakt het eenvoudig om jouw Videoland-ervaring te verbeteren met een betere kijkervaring op het grote scherm.

Sem Abel
Sem Abel

Sem Abel is een techliefhebber, redacteur en schrijver, gespecialiseerd in het gebied van digitale streaming en technologie. Met een achtergrond in software engineering. Als je op de hoogte wilt blijven van de nieuwste streamingtechnologieën en het meeste uit je digitale entertainmentervaring wilt halen, zijn de artikelen van Sem op StreamingDigitally.nl een waardevolle bron.

Artikelen: 89

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *