Videoland Films In Nederland: Beste Aller Tijden [2023]

Dit is een lijst van de 10 beste films die momenteel beschikbaar zijn op Videoland en de hoogste waardering hebben op MovieMeter. Deze films kunnen nu worden bekeken en zijn beschikbaar op Videoland. Let op, je moet een Videoland-abonnement hebben om deze films te kunnen bekijken. Videoland biedt films en series aan en is een Nederlandse service. Wil je liever films van een andere on-demand provider bekijken, zoals Netflix of Pathé Thuis? Selecteer dan de juiste provider in het filter.

Lees verder: Videoland Kosten

1) 12 Years a Slave (2013)

IMDb Rating: 8.1/10

Director: Steve McQueen

In de jaren voor de Burgeroorlog wordt Solomon Northup (Chiwetel Ejiofor), een vrije zwarte man uit Upstate New York, ontvoerd en verkocht als slaaf in het Zuiden. Onderworpen aan de wreedheid van een kwaadaardige eigenaar (Michael Fassbender), vindt hij ook onverwachte vriendelijkheid bij een ander, terwijl hij voortdurend worstelt om te overleven en zijn waardigheid te behouden. Dan, in het twaalfde jaar van deze ontmoedigende beproeving, verandert een toevallige ontmoeting met een abolitionist uit Canada het leven van Solomon voorgoed.

2) Hacksaw Ridge (2016)

IMDb Rating: 8.1/10

Director: Mel Gibson

De ware geschiedenis van Pfc. Desmond T. Doss (Andrew Garfield), die de Congressional Medal of Honor won ondanks zijn weigering om tijdens de Tweede Wereldoorlog wapens te dragen vanwege religieuze redenen. Doss werd opgeroepen en verstoten door zijn medesoldaten vanwege zijn pacifistische standpunt, maar verdiende uiteindelijk respect en bewondering voor zijn moed, zelfopoffering en medeleven nadat hij zijn leven riskeerde – zonder een enkel schot te lossen – om 75 mannen te redden tijdens de Slag om Okinawa.

3) The Pianist (2002)

IMDb Rating: 8.5/10

Director: Roman Polanski

In deze bewerking van de autobiografie “The Pianist: Het buitengewone ware verhaal van één man’s overleving in Warschau, 1939-1945”, ziet Wladyslaw Szpilman (Adrien Brody), een Poolse Joodse pianist van de radiozender, Warschau geleidelijk veranderen wanneer de Tweede Wereldoorlog begint. Szpilman wordt gedwongen zich te verschuilen in het Warschau Ghetto, maar wordt later gescheiden van zijn familie tijdens Operatie Reinhard. Vanaf dat moment tot de vrijlating van de gevangenen in het concentratiekamp, verbergt Szpilman zich op verschillende locaties tussen de ruïnes van Warschau.

4) Apocalypse Now (1979)

IMDb Rating: 8.4/10

Director: Francis Ford Coppola

In Vietnam in 1970 gaat kapitein Willard (Martin Sheen) op een gevaarlijke en steeds hallucinantere reis stroomopwaarts om kolonel Kurtz (Marlon Brando), een ooit veelbelovende officier die naar verluidt compleet krankzinnig is geworden, te vinden en te elimineren. Samen met een patrouilleboot van de marine vol straatwijze jongeren, een obsessieve Air Cavalry-officier met een passie voor surfen (Robert Duvall) en een krankzinnige freelance fotograaf (Dennis Hopper), reist Willard steeds verder het hart van de duisternis in.

5) Prisoners (2013)

IMDb Rating: 8.1/10

Director: Denis Villeneuve

Keller Dover (Hugh Jackman) staat voor de ergste nachtmerrie van elke ouder wanneer zijn 6-jarige dochter Anna en haar vriendin vermist raken. Het enige aanknopingspunt is een oude camper die op hun straat geparkeerd stond. Hoofdinspecteur Loki (Jake Gyllenhaal), belast met het onderzoek, arresteert de bestuurder (Paul Dano), maar gebrek aan bewijs dwingt Loki om zijn enige verdachte vrij te laten. Dover, wetende dat het leven van zijn dochter op het spel staat, besluit dat hij geen andere keuze heeft dan zelf actie te ondernemen.

6) Terminator 2: Judgment Day (1991)

IMDb Rating: 8.6/10

Director: James Cameron

In deze vervolgfilm, elf jaar na “The Terminator,” wordt de jonge John Connor (Edward Furlong), de sleutel tot de overwinning van de beschaving op een toekomstige opstand van robots, het doelwit van de vormveranderende T-1000 (Robert Patrick), een Terminator die uit de toekomst is gestuurd om hem te doden. Een andere Terminator, de vernieuwde T-800 (Arnold Schwarzenegger), is teruggestuurd om de jongen te beschermen. Terwijl John en zijn moeder (Linda Hamilton) op de vlucht slaan met de T-800, ontstaat er een onverwachte band tussen de jongen en de robot.

7) Green Book (2018)

IMDb Rating: 8.2/10

Director: Peter Farrelly

Dr. Don Shirley is een wereldberoemde Afro-Amerikaanse pianist die in 1962 op het punt staat om een concerttournee te maken door het Diepe Zuiden. Omdat hij een chauffeur en bescherming nodig heeft, werft Shirley Tony Lip aan, een stoere uitsmijter uit een Italiaans-Amerikaanse buurt in de Bronx. Ondanks hun verschillen ontwikkelen de twee mannen al snel een onverwachte band terwijl ze racisme en gevaar trotseren in een tijdperk van segregatie.

8) The Wolf of Wall Street (2013)

IMDb Rating: 8.2/10

Director: Martin Scorsese

Vertaling: In 1987 krijgt Jordan Belfort (Leonardo DiCaprio) een instapfunctie bij een effectenmakelaarsbedrijf op Wall Street. In het begin van de jaren 90, terwijl hij nog in zijn 20s is, richt Belfort zijn eigen firma op, Stratton Oakmont. Samen met zijn betrouwbare luitenant (Jonah Hill) en een vrolijke bende makelaars vergaart Belfort een enorm fortuin door welgestelde investeerders op te lichten voor miljoenen. Terwijl Belfort en zijn handlangers echter genieten van een hedonistische mix van seks, drugs en spanning, zitten de SEC en de FBI zijn rijkdom van overdaad op de hielen.

9) Dances with Wolves (1990)

IMDb Rating: 8.0/10

Director: Kevin Costner

Een soldaat van de Burgeroorlog ontwikkelt een relatie met een groep Lakota Indianen. Hij voelt zich aangetrokken tot de eenvoud van hun levensstijl en besluit om zijn vroegere leven achter te laten en bij hen te blijven. Nadat ze hem hebben geobserveerd, geven ze hem de naam “Danst Met Wolven”. Al snel wordt hij een gewaardeerd lid van de stam en wordt verliefd op een blanke vrouw die in de stam is opgegroeid. Tragedie volgt wanneer Unie-soldaten arriveren met plannen voor het land.

10) Rush (2013)

IMDb Rating: 8.1/10

Director: Ron Howard

In de jaren ’70 delen de charismatische Engelse playboy James Hunt (Chris Hemsworth) en de Oostenrijkse perfectionist Niki Lauda (Daniel Brühl) een intense rivaliteit in de Formule 1-races. Rijdend in voertuigen die niet veel meer zijn dan met gas gevulde, rollende bommen, vliegen Hunt en Lauda over het circuit, terwijl ze zichzelf tot het uiterste van fysieke en mentale volharding drijven. Ondertussen kunnen de vrouwen (Olivia Wilde, Alexandra Maria Lara) in hun leven alleen maar toekijken terwijl beide coureurs hun leven riskeren bij elke ronde.

Nieuwe releases op Videoland in augustus 2023

  • The Rookie (S04)
  • Sicario: Day of the Soldado
  • De Verraders Australie (S01)
  • Scott & Bailey (S02E03)
  • Johnny English
  • Blablabla Met Schaap (S01E04)
  • Rich Listers (S01E01)
  • Blue Jasmine
  • Bergman Island

Conclusie

Videoland Films biedt een uitgebreide en diverse collectie films aan die aansluit op verschillende smaken en voorkeuren. Met zijn gebruiksvriendelijke interface en toegankelijke abonnementsplannen kunnen gebruikers gemakkelijk een breed scala aan filmervaringen ontdekken en genieten. Of je nu zin hebt in kaskrakers, klassieke favorieten of exclusieve releases, Videoland Films biedt een handig platform om aan je filmbehoefte te voldoen. De beschikbaarheid van verschillende abonnementstypes zorgt ervoor dat kijkers hun keuzes kunnen afstemmen op hun kijkgewoonten en budget. Over het algemeen is Videoland Films een waardevolle optie voor filmliefhebbers om vanuit het comfort van hun eigen huis de wereld van cinema te ontdekken, te genieten en zich erin onder te dompelen.

Sem Abel
Sem Abel

Sem Abel is een techliefhebber, redacteur en schrijver, gespecialiseerd in het gebied van digitale streaming en technologie. Met een achtergrond in software engineering. Als je op de hoogte wilt blijven van de nieuwste streamingtechnologieën en het meeste uit je digitale entertainmentervaring wilt halen, zijn de artikelen van Sem op StreamingDigitally.nl een waardevolle bron.

Artikelen: 89

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *