Videoland Ziggo: De Toekomst van Streaming [2023]

Videoland is een van de populairste streamingdiensten in Nederland, met duizenden films en series uit binnen- en buitenland. Je kunt Videoland gemakkelijk en snel kijken via je mediabox van Ziggo, of je nu een Mediabox XL, Mediabox Next of Next Mini hebt. In dit artikel vertellen we je alles wat je moet weten over Videoland bij Ziggo, zoals hoe je het kunt activeren, welk kanaal je moet kiezen, wat het kost en welke content je kunt verwachten. En als je een KPN-abonnee bent, ga dan naar: Videoland KPN

Hoe kijk je Videoland bij Ziggo?

 1. Zet uw televisie aan.
 2. Zorg ervoor dat uw mediabox is ingeschakeld en op uw tv is aangesloten.
 3. Ga naar kanaal 151 op je tv. Hiermee opent u de Videoland-app op uw mediabox.
 4. Log in op de Videoland app met uw bestaande accountgegevens als u al een abonnement heeft.
 5. Nu kun je via Ziggo Videoland-content op je tv bekijken.

Als alternatief kunt u de Videoland-app openen via het menu op uw mediabox. Navigeer eenvoudig naar de Videoland-app en selecteer deze om te starten. U kunt ook stembediening gebruiken op uw afstandsbediening. Zeg simpelweg “Videoland” of “Open Videoland” om de app te starten.

Hoe abonneer je je op Videoland via Ziggo?

 1. Ga via uw computer of mobiele apparaat naar de website van Ziggo.
 2. Klik op de rubriek “Televisie” op de website van Ziggo.
 3. Selecteer ‘Extra kanalen en streamingdiensten’ in het vervolgkeuzemenu.
 4. Kies dan voor ‘Videoland’ uit de beschikbare opties.
 5. Je komt op een pagina waar je meer informatie vindt over Videoland en de abonnementsmogelijkheden.
 6. Op deze pagina kunt u zich inschrijven voor een Videoland-abonnement.
 7. Je kunt kiezen tussen een maandabonnement of een jaarabonnement met korting.
 8. Volg de instructies op de website van Ziggo om je abonnement af te ronden en regel de betaling via je Ziggo-factuur.

Gefeliciteerd, je bent nu via Ziggo geabonneerd op Videoland en kunt genieten van de nieuwste films en series! Lees onze volledige Videoland Abonnementsgids: Videoland Abonnement 2023

Wat kost Videoland bij Ziggo?

Om je een overzicht te geven van de kosten van Videoland bij Ziggo, hebben we hieronder een tabel gemaakt met de verschillende abonnementen en hun prijzen.

AbonnementPrijs per maandSchermen tegelijk
Basic (Ads)€4,991
Plus€9,992
Premium€11,994
Opmerking: de downloadfunctie is alleen beschikbaar op Plus- en Premium-pakketten.

Heeft Videoland een gratis proefperiode?

Ja, Videoland heeft een gratis proefperiode van 14 dagen. Je kunt dan onbeperkt genieten van alle films en series van Videoland zonder kosten. Je moet wel een betaalmethode opgeven om gebruik te maken van de proefperiode, maar je wordt pas in rekening gebracht na de proefperiode. Je kunt de proefperiode op elk moment stopzetten via de website of de app van Videoland.

Videoland-Ziggo
Een gratis proefperiode van Videoland is ook mogelijk via Ziggo.

Hoe kan ik gebruik maken van de actie van Ziggo, Netflix & Videoland 12 maanden cadeau?

Ziggo heeft een speciale actie voor nieuwe klanten die een Alles-in-1 pakket afsluiten. Je krijgt dan 12 maanden gratis Netflix én 12 maanden gratis Videoland cadeau. Deze actie geldt alleen als je nog geen abonnement hebt op Netflix of Videoland. Je ontvangt na je bestelling een code per e-mail waarmee je je abonnement op Netflix en Videoland kunt activeren.

Lees onze volledige gids over: Videoland Koppelcode: Alles Wat u Moet Weten [2023]

Kan ik mijn abonnement wijzigen nadat ik het op Ziggo heb geactiveerd?

Ja, dat kan. Je kunt je abonnement op Videoland wijzigen via de website of de app van Videoland. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een ander abonnementstype, zoals het Plus- of Premium-abonnement, waarmee je meer schermen tegelijk kunt kijken of in hogere kwaliteit kunt streamen. Je betaalt dan wel het verschil tussen het standaard- en het gekozen abonnement. Als je je abonnement wilt opzeggen, kun je dat ook doen via de website of de app van Videoland. Je abonnement stopt dan aan het einde van de lopende periode.

Welke Videoland series en films kan ik kijken?

Videoland heeft een groot en gevarieerd aanbod van films en series, zowel uit binnen- als buitenland. Je kunt bijvoorbeeld kijken naar bekende titels zoals:

 • The Handmaid’s Tale
 • Sleepers
 • Special Forces VIPS
 • The Blacklist
 • Grey’s Anatomy
 • The Walking Dead
 • en nog veel meer.

Daarnaast biedt Videoland ook live en replay tv aan, waar je programma’s kunt kijken van RTL 4, RTL 5, RTL 7, RTL 8, RTL Z, RTL Lounge en RTL Crime.

Waarom staat Videoland niet op de factuur van Ziggo?

Als je een abonnement op Videoland hebt afgesloten via Alles-In-1 Bundel, wordt Videoland niet apart vermeld op je Ziggo-factuur. Dit komt omdat Videoland onderdeel is van Alles-in-1 pakket. Je betaalt dus één bedrag voor je internet, tv en bellen, inclusief Videoland. Hoeveel je voor Videoland betaalt, kun je zien door in te loggen op Mijn Ziggo en naar ‘Mijn producten’ te kijken.

Samenvatten

Videoland is een streamingdienst die je veel entertainment biedt voor een scherpe prijs. Je kunt Videoland kijken via Ziggo op je mediabox, via kanaal 151 of via Voice Control. Je hebt wel een apart abonnement nodig voor Videoland, dat je kunt afsluiten via de website van Videoland of via Ziggo. Je kunt kiezen uit drie abonnementen, afhankelijk van hoeveel schermen je tegelijk wilt kijken en in welke kwaliteit. Je kunt genieten van duizenden films en series, zowel uit binnen- als buitenland, waaronder exclusieve originals van eigen bodem. Je kunt ook live en replay tv kijken van de RTL-zenders. Videoland heeft voor ieder wat wils en is zeker een aanrader voor de liefhebbers van film en serie.

We hopen dat dit artikel je heeft geholpen om meer te weten te komen over Videoland bij Ziggo. Heb je nog vragen of opmerkingen? Laat het ons weten in de reacties hieronder. Veel kijkplezier!

Sem Abel
Sem Abel

Sem Abel is een techliefhebber, redacteur en schrijver, gespecialiseerd in het gebied van digitale streaming en technologie. Met een achtergrond in software engineering. Als je op de hoogte wilt blijven van de nieuwste streamingtechnologieën en het meeste uit je digitale entertainmentervaring wilt halen, zijn de artikelen van Sem op StreamingDigitally.nl een waardevolle bron.

Artikelen: 89

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *