Actrice Van James Bond Vroeg om Echte Klappen

Famke Janssen vroeg tijdens de opnames van de James Bond-film om echte klappen van Pierce Brosnan, de Nederlandse actrice brak zelfs haar ribben.

Eerder deze maand werd de trailer van Famke Janssen’s nieuwe film, getiteld Locked In, uitgebracht. De 58-jarige bekendheid speelt de hoofdrol in deze Netflix-film, maar dit is niet verrassend. Ze heeft al gespeeld in veel grote Hollywood-producties, maar er ging iets mis tijdens haar meest beroemde blockbuster.

Volgens Filmtotal, Janssen heeft al een bijzonder indrukwekkende carrière gehad. Ze verscheen niet alleen in de Taken-franchise en verschillende X-Men-films, maar speelde ook een belangrijke rol in de James Bond-film “GoldenEye”. Hierin vertolkt ze de rol van Xenia Onatopp.

In de film gaat haar Onatopp de confrontatie aan met Pierce Brosnan’s 007. Deze laatste wilde niet te ruw zijn en nam het vrij gemakkelijk tijdens de vechtscènes, maar dat beviel Janssen niet. De Nederlandse actrice vond dat het er nep uit zou zien en vertelde Brosnan om echte klappen uit te delen.

Zo zei Janssen: “Op een gegeven moment moest Pierce me tegen een muur gooien. Ik zei toen tegen hem: ‘Maak je geen zorgen, gooi me gewoon zo hard als je kunt tegen de muur, want ik wil niet te veel ‘acteren’. Het zal er nep uitzien en dat wil ik niet, dus maak het echt.'”

Gezegd en gedaan. Brosnan volgde het advies van Janssen op en hield zich zeker niet in, want de actrice brak zelfs een rib. Ze was echter allesbehalve kinderachtig: Janssen hield dit voor zichzelf totdat de opnames volledig waren afgerond, omdat ze problemen en vertragingen wilde vermijden.

Niet alleen dat. Janssen deed het merendeel van haar eigen stunts, inclusief de openingsscène waarin Onatopp een Ferrari bestuurt. De actrice kreeg veel lof voor haar prestatie en rol.

maryam ahtesham
maryam ahtesham
Artikelen: 35

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *