Amazon introduceert advertenties in Prime Video

Amazon is van plan om advertenties te introduceren in zijn Prime Video series en films in verschillende landen. Deze verandering zal begin 2024 van start gaan in de VS, Groot-Brittannië, Duitsland en Canada en later worden uitgebreid naar Frankrijk, Italië, Spanje, Mexico en Australië.

prime video

Amazon heeft al advertenties opgenomen tijdens zijn exclusieve uitzendingen van Thursday Night Football. Dit is de eerste keer dat advertenties worden geïntegreerd in niet-sportcontent op Prime Video.

De omvang van de advertenties is nog niet bekend, maar Amazon belooft een “beperkte” aanpak. Met minder advertenties in vergelijking met traditionele tv en andere streamingdiensten. Prime-leden, die momenteel $14,99 per maand betalen voor een reclamevrije ervaring, zullen de optie hebben om deze reclamevrije service voort te zetten door $2,99 per maand extra te betalen in de VS. Anderen zullen programma’s en films met advertenties bekijken terwijl ze hun bestaande Prime-lidmaatschap blijven betalen.

Lees Ook

Prime Video Proefperiode: Gratis Genieten van Top Entertainment! [2023]

Amazon zegt dat de introductie van advertenties de investering in content zal ondersteunen, waardoor ze in de toekomst meer content kunnen creëren. Deze stap volgt een trend in de streamingindustrie, met Netflix en Disney+ die ook advertentie-ondersteunde opties introduceren. Apple TV+ blijft een van de weinige platforms die vasthoudt aan een puur abonnementsmodel.

Amazon heeft zijn reclame-inspanningen uitgebreid. Vorig jaar genereerde het 38 miljard dollar uit reclame, hoewel het nog steeds een fractie is van de totale inkomsten. Deze verandering zal invloed hebben op populaire Prime Video shows zoals “The Lord of the Rings: The Rings of Power. En films zoals “Creed III” en “Dungeons & Dragons”.

alifyasaifygt
alifyasaifygt
Artikelen: 140

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *