‘Barbie’ overschrijdt $1 miljard, claimt studio

Warner Bros. verklaart dat ‘Barbie’ geregisseerd door Greta Gerwig, alle vorige records breekt door een ongekend aantal kaartjes te verkopen in recordtijd.

Greta Gerwig doorbreekt de grenzen van de Hollywoodgeschiedenis en wordt een van de weinige regisseurs die als enige een miljardenfilm heeft geregisseerd. Ze voegt zich bij een selecte groep van 28 mannen die deze prestatie hebben geleverd.

Barbie

Barbie is de nieuwste regie van Greta Gerwig. Samen met haar schrijfpartner Noah Baumbach, heeft ze een ongekende mijlpaal bereikt aan de wereldwijde kassa. Binnen slechts 17 dagen na de bioscooprelease werd er meer dan 1 miljard dollar aan kaartjes verkocht. De film heeft geschiedenis geschreven bij Warner Bros. als de snelste film die deze opmerkelijke mijlpaal heeft bereikt.

Warner’s president van binnenlandse distributie, Jeff Goldstein, sprak zijn verbazing uit over het recordsucces van de film. Hij heeft het vorige record van Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2.

Die film had 19 dagen nodig om de mijlpaal van een miljard dollar te bereiken. Greta Gerwigs opname in deze exclusieve groep regisseurs benadrukt haar uitzonderlijke talent en bijdrage aan de filmindustrie.

Barbie bleef voor het derde achtereenvolgende weekend de nummer 1 film in de Verenigde Staten en Canada. De film bracht een indrukwekkende $ 53 miljoen op, wat het binnenlandse totaal op een uitstekende $ 459,4 miljoen bracht.

Barbie tart het stereotype in Hollywood dat “meisjesfilms” niet aantrekkelijk zijn. De film, geregisseerd door Greta Gerwig, overtreft de $1 miljard aan de kassa. Dit bewijst dat films geleid door en gericht op vrouwen enorm succesvol kunnen zijn. Deze prestatie daagt de overtuiging uit dat vrouwen niet naar “mannen”-films kijken en verheft vrouwelijke verhalen in de filmwereld.

alifyasaifygt
alifyasaifygt
Artikelen: 140

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *