Barbie overtreft ‘The Super Mario Bros.’ als best verdienende film van 2023

De film Barbie is de grootste hit van het jaar geworden in Noord-Amerika. De fantasiekomedie, geregisseerd door Greta Gerwig, met Margot Robbie en Ryan Gosling in de hoofdrollen, heeft veel geld opgebracht in de bioscopen. De film heeft in de Verenigde Staten 575,4 miljoen dollar opgebracht en versloeg daarmee de vorige topfilm, The Super Mario Bros. Movie die 574 miljoen dollar opbracht.

“Barbie” doet het ook goed over de hele wereld en heeft 1,3 miljard dollar verdiend. De film is goed op weg om wereldwijd de best verdienende film van 2023 te worden, door Super Mario Bros., die 1,35 miljard dollar opbracht, in te halen. Interessant genoeg zijn de twee films die dit jaar meer dan 1 miljard dollar hebben opgebracht geen superhelden- of vervolgfilms.

barbie

Barbie begon sterk in juli met een recordopeningsweekend van 162 miljoen dollar. De film stond vier weekenden op rij op de eerste plaats. Het is ook bijzonder omdat het de grootste opening had voor een film die door een vrouw is geregisseerd en het is de best verdienende film die uitsluitend door een vrouw is geregisseerd. In totaal is het de 14e best verdienende film ooit in de VS en de 20e wereldwijd.

Lees ook

Margot Robbie verdient maar liefst $50M voor succes van ‘Barbie’

“Barbie heeft zelfs “The Dark Knight” verslagen als de best verdienende film van Warner Bros. in de V.S. Het zou zelfs Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2 misschien wel overtreffen als de best verdienende film ooit.

Greta Gerwig, bekend van films als Lady Bird en Little Women, schreef het script samen met Noah Baumbach. “Barbie” is een kleurrijke film die de beroemde pop volgt terwijl ze haar perfecte wereld verlaat om het echte leven te ervaren. De cast bestaat uit America Ferrera, Issa Rae, Will Ferrell, Kate McKinnon, Simu Liu en Michael Cera.

alifyasaifygt
alifyasaifygt
Artikelen: 140

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *