Barbie wordt het grootste filmdebuut geregisseerd door een vrouw met $155

Na maanden van memes, kleurrijke explosieve merchandise en algemene internetgekte, is de meest verwachte zomerse dubbele film, Greta Gerwigs Barbie en Christopher Nolans Oppenheimer of Barbenheimer zoals het kort genoemd wordt, officieel hier en het overtreft alle verwachtingen van de box office.

Het is veilig om te zeggen dat iedereen dit weekend in de Barbie-wereld leefde, aangezien de film met Margot Robbie en Ryan Gosling aan de top van de box office zeilde met een enorme debuut van 155 miljoen dollar, volgens Comscore.

Gerwigs energieke komedie vermorzelde ook het record voor het grootste openingsweekend ooit voor een vrouwelijke regisseur, een prestatie die voorheen in handen was van Captain Marvel co-regisseurs Anna Boden en Ryan Fleck, nadat de superheldenfilm in 2019 153 miljoen dollar aan kaartverkoop verdiende.

Barbie had al een historisch weekend in de bioscoop ondanks het feit dat Warner Bros meldde dat de komedie alleen al 223 miljoen dollar opbracht van donderdagnacht-previews, waarmee het vorige records van populaire grote franchises zoals The Batman (216 miljoen dollar), Spider-Man: Across the Spider-Verse (174 miljoen dollar), Guardians of the Galaxy Vol. 3 (175 miljoen dollar) en Top Gun: Maverick (193 miljoen dollar) overtrof.

De film, die momenteel een goedkeuringspercentage heeft van 90% op Rotten Tomatoes, verdiende wereldwijd nog eens 182 miljoen dollar, wat resulteerde in een weekenddebuut van maar liefst 337 miljoen dollar. Kom op Barbie, laten we feestvieren! Volgend op Barbie was haar onofficiële beste vriend Oppenheimer, die eveneens de verwachtingen van de box office trotseerde met een explosieve opbrengst van 805 miljoen dollar in het weekend.

Nolans periodedrama van drie uur, waarin Cillian Murphy schittert als de natuurkundige achter de atoombom, J. Robert Oppenheimer, vestigde zich als de tweede film ter wereld en bracht in totaal 937 miljoen dollar op aan de wereldwijde box office, wat resulteerde in een gecombineerde weekendraming van 1,742 miljard dollar. Intussen blijft Sound of Freedom van Angel Studios winst zien nadat AMC Theaters openlijk de virale samenzweringstheorieën heeft veroordeeld dat het bedrijf probeerde het succes van de film te dwarsbomen.

Na een minder dan ideaal openingsweekend heeft de spionagethriller nog eens 195 miljoen dollar toegevoegd aan zijn binnenlandse opbrengst, wat resulteert in een totaal van 118 miljoen dollar. Wereldwijd heeft hij dat aantal ruimschoots verdrievoudigd met een extra 754 miljoen dollar, wat resulteert in een totaal van 370 miljoen dollar. En last but zeker not least, Indiana Jones and the Dial of Destiny sluit de top 5 af met 67 miljoen dollar voor een binnenlands totaal van 159 miljoen dollar en 335 miljoen dollar wereldwijd. 

maryam ahtesham
maryam ahtesham
Artikelen: 35

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *