Bonnie Aarons, ‘The Nun’ actrice, klaagt Warner Bros. aan wegens contractbreuk

Bonnie Aarons, steracteur in ‘The Conjuring’ en ‘The Nun’ daagt Warner Bros. voor de rechter. Aarons klaagt contractbreuk aan en beschuldigt de studio van het achterhouden van accurate informatie over inkomsten uit merchandise.

De rechtszaak is gericht tegen Warner Bros, samen met New Line Cinemas en Scope Productions, als gedaagden. Deze entiteiten zijn naar verluidt een contractuele overeenkomst aangegaan met Bonnie Aarons voor haar vertolking van de iconische non in de franchise. Volgens de juridische documenten ontving Aarons 71.500 dollar voor haar rol in ‘The Nun’. Een film die een opmerkelijke 365 miljoen dollar opbracht voor een budget van 22 miljoen dollar. De rechtszaak beweert dat haar overeenkomst een bonus van 175.000 dollar inhield die gekoppeld was aan het succes van de box office. Naast een deel van de winst uit merchandise met haar personage.

bonnie aarons

Aarons beweert dat de studio’s misleidende inkomstenrapporten verstrekten met betrekking tot merchandise die gekoppeld was aan haar personage. Ze onthulden slechts een fractie van de licentie-informatie. Haar contract gaf aan recht te hebben op een “evenredig deel van 5% van 50% van de bruto-inkomsten” uit de verkoop van merchandise. De aanklacht noemt contractbreuk. En de impliciete overeenkomst van goede trouw en eerlijk zakendoen. Aarons’ portret was de katalysator van de ‘The Nun‘ franchise en leidde tot merchandise waaronder poppen en sieraden. De zaak benadrukt dat volgens de overeenkomst mede-castleden inkomsten zouden ontvangen uit merchandising.

alifyasaifygt
alifyasaifygt
Artikelen: 140

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *