Chris Peluso overleden op 40-jarige leeftijd

Broadway- en toneelacteur Chris Peluso, bekend van zijn rollen in producties als ‘Wicked’ en ‘Mamma Mia!’, is op 15 augustus op 40-jarige leeftijd op tragische wijze overleden. De oorzaak van zijn dood is niet bekendgemaakt. Zijn familie heeft het nieuws bevestigd aan Paybill.

Chris, een alumnus van het Musical Theatre programma van de Universiteit van Michigan, werd liefdevol herinnerd in een Instagram post door Linda Goodrich, de interim-voorzitter van het programma. Ze beschreef hem als “liefdevol, charismatisch en goddelijk begaafd”.

chris peluso

Chris Peluso had een indrukwekkende carrière op Broadway in verschillende shows, waaronder ‘Mamma Mia!’, ‘Assassins’, ‘Lestat’, ‘The Glorious Ones’ en ‘Beautiful: The Carole King Musical’. Hij speelde ook Fiyero in de reizende productie van ‘Wicked‘ en speelde in Londen in producties van ‘Miss Saigon’ en ‘Show Boat’.

Tragisch genoeg leed Chris aan een schizoaffectieve stoornis, een psychische aandoening die symptomen van schizofrenie en een stemmingsstoornis combineert. Hij had een pauze ingelast vanwege zijn ziekte en in 2022 werd een GoFundMe-campagne gestart om zijn behandeling voor geestelijke gezondheid te ondersteunen.

Zijn overlijden is een triest verlies voor de theatergemeenschap en zijn fans, want zijn talenten en aanwezigheid op het podium hebben een onuitwisbare indruk achtergelaten.

alifyasaifygt
alifyasaifygt
Artikelen: 140

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *