Duncan Laurence, Nederlandse artiest bereikt één miljard Spotify-streams

De Nederlandse zanger Duncan Laurence heeft een belangrijke prestatie geleverd op Spotify: zijn Eurovisie-winnende nummer “Arcade” heeft de grens van 1 miljard streams overschreden. Hiermee is “Arcade” lid geworden van Spotify’s exclusieve “Billions Club”. Het is de eerste Eurovisie inzending die deze mijlpaal bereikt.

duncan laurence

Laurence erkende de prestatie op Instagram en sprak zijn dankbaarheid en verbazing uit over de weerklank van het nummer.

Duncan Laurence is hiermee de derde Nederlandse artiest die een miljard streams binnenhaalt voor één track, waarmee hij zich aansluit bij de internationaal bekende dj’s Martin Garrix en Tiësto. Laurence’s prestatie is vooral indrukwekkend vanwege zijn relatief lagere internationale erkenning.

Aanvankelijk was “Arcade” een bescheiden succes in Europa na het winnen van Eurovisie in 2019, maar het kreeg een nieuwe populariteit via TikTok, waar het in talloze video’s te zien was. Deze opleving leidde tot de wereldwijde erkenning van het nummer, dat zich uitstrekte over Europa, Noord- en Zuid-Amerika en Azië.

Spotify’s “Billions Club” bestaat uit slechts 459 nummers, met The Weeknd’s “Blinding Lights” aan de leiding met 3,7 miljard streams. Laurence’s prestatie is een opmerkelijke toevoeging, aangezien Nederlandse bijdragen aan de club beperkt zijn geweest.

Muziekjournalist Atze de Vrieze wees op de rol van TikTok bij het bereiken van dit hoogtepunt van “Arcade” en benadrukte dat niet alle Eurovisiewinnaars een vergelijkbaar succes behalen. Opmerkelijk is dat Laurence’s infrequente podiumoptredens, in tegenstelling tot Garrix en Tiësto’s wereldwijde tours, deze prestatie nog opmerkelijker maken.

alifyasaifygt
alifyasaifygt
Artikelen: 140

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *