Elemental behaalt nieuw Disney+ record

De nieuwste Pixar-film Elemental maakte onlangs zijn debuut op Disney+ en heeft al een opmerkelijk succes geboekt.

Disney heeft aangekondigd dat het de meest bekeken filmpremière van 2023 is. Binnen de eerste vijf dagen van de release heeft “Elemental” een indrukwekkende 26,4 miljoen views verzameld. Hiermee is het een van de top 10 filmpremières aller tijden op het platform.

elemental

Daarnaast heeft Elemental ook zijn positie veiliggesteld als de meest bekeken première van animatiefilms sinds Turning Red van vorig jaar. En het heeft een nieuw record gevestigd als de meest succesvolle filmpremière ooit in Latijns-Amerika.

Dit succes markeert een belangrijke ommekeer voor de Pixar-film. De film kreeg aanvankelijk gemengde kritieken en werd relatief matig ontvangen aan de kassa. Tijdens de bioscoopruniode ging het echter dramatisch bergopwaarts met de film. Uiteindelijk werd er wereldwijd een indrukwekkende 480 miljoen dollar verdiend.

Lees Ook

Nieuw op Disney Plus films: Nederland TOP 10 Favorieten [2023]

Het hartverwarmende verhaal draait om de ontluikende romance tussen twee elementwezens, Ember (Leah Lewis) en Wade (Mamoudou Athie). Terwijl ze door de uitdagingen van hun botsende families en culturen navigeren.

Naast de release van de speelfilm Elemental heeft Disney+ ook de korte film ‘Carl’s Date’ in première gebracht. Deze korte film, die oorspronkelijk in première ging in de bioscoop voorafgaand aan Elemental, is nu beschikbaar voor streaming op het platform.

Elemental wordt nu gestreamd op Disney+.

alifyasaifygt
alifyasaifygt
Artikelen: 140

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *