Emily Blunt schenkt Christopher Nolan Uggs nadat hij ze voor de gek had gehouden

Emily Blunt heeft met succes Christopher Nolan bekeerd tot de duistere kant van schoeisel. De regisseur onthulde deze week dat hij Blunt genadeloos had bekritiseerd omdat ze Uggs droeg op de set van zijn nieuwe drama Oppenheimer in plaats van haar periode-correcte hakken, maar dat hij nu hun aantrekkingskracht begrijpt.

“Ze gaf me een paar Uggs laarzen – eigenlijk Ugg pantoffels – als afscheidscadeau,” zei Nolan in de aflevering van The View. “Voor mensen die op een set hebben gewerkt, weten ze hoe het gaat. We verliezen het licht. Oké, we hebben de acteurs nodig om binnen te komen en soms komen ze direct van de kostuumafdeling, maar dan hebben ze grote jassen aan en dragen ze grote Uggs laarzen omdat de schoenen van het personage oncomfortabel zijn. Je weet wel, schoenen uit de jaren 40.”

Nolan legde uit dat het hem gek maakte om Blunt in haar Uggs te zien verschijnen tijdens het filmen. “Ik zei meteen tegen haar: Kun je alsjeblieft die laarzen uittrekken, de schoenen aandoen en klaar zijn om te gaan?” herinnerde hij zich.

“En ze raakte zo moe van mij die dat keer op keer zei, dat ze dacht dat ik mij maar bij de sekte van Uggs laarzen moest aansluiten.” Tegenwoordig beschouwt Nolan de laarzen als behoorlijk comfortabel, voegde hij eraan toe.

Blunt deelde eerder haar kant van het verhaal in een recent interview met USA Today, waarin ze schertsend verklaarde dat Nolan Uggs meer haat dan wie dan ook ter wereld. “Ik heb nog nooit iemand gekend die een hekel had aan Uggs zoals Chris Nolan,” zei ze, en noemde het een teken van de intense wens van de regisseur voor geloofwaardigheid tijdens het filmen.

“Ik deed soms Uggs aan en hij keek me dan minachtend aan, helemaal tot aan mijn voeten. Het was alsof ik weer in The Devil Wears Prada was. Gewoon de blik naar beneden op de schoenen. En ik zou zeggen: Ik weet het, ik weet het. Maar ik zit gewoon op een appelkistje op de achtergrond vandaag.”

Natuurlijk moest Blunt hem ook een paar sturen. Daarna legde ze uit dat ze een brief kreeg van Nolans vrouw Emma Thomas, die haar schreef om te zeggen: “Briljant afscheidscadeau. Hij draagt ze nu.” “Ik was zo blij,” herinnerde Blunt zich.

Oppenheimer heeft ook Cillian Murphy, Florence Pugh, Matt Damon en Robert Downey Jr. in de hoofdrollen. Gebaseerd op het waargebeurde verhaal van J. Robert Oppenheimer (Murphy), de wetenschapper die het initiatief leidde om tijdens de Tweede Wereldoorlog een atoombom te creëren, is de film nu in de bioscoop te zien.

maryam ahtesham
maryam ahtesham
Artikelen: 35

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *