Emmys opnieuw gepland voor januari op Fox vanwege stakingen in Hollywood

De 75e Primetime Emmys worden uitgereikt op maandag 15 januari. Dit valt samen met Martin Luther King Jr. Day, zoals gezamenlijk aangekondigd door Fox en de TV Academy. De ceremonie, dit jaar georganiseerd door Fox, wordt uitgebreid tot een drie uur durende uitzending van 20.00 tot 23.00 uur ET, live uitgezonden.

De productie staat onder toezicht van de uitvoerende producenten van Jesse Collins Entertainment: Jesse Collins, Dionne Harmon en Jeannae Rouzan-Clay. Voorafgaand hieraan zijn de twee avondvullende Creative Arts Emmy Awards gepland voor 6 en 7 januari in het Peacock Theater. Gevolgd door een bewerkte tv-special op 13 januari op FXX.

emmys

De Primetime Emmys van 2023, die oorspronkelijk gepland stonden voor 18 september, werden opnieuw gepland. Als gevolg van langdurige stakingen van de (WGA) en de (SAG-AFTRA). Januari kwam naar voren als het belangrijkste alternatief, gezien de aanhoudende stakingen.

De Creative Emmy telecast valt samen met de tweede avond van de Golden Globes in 2024. De Creative Emmy en Primetime Emmy telecasts vormen de sandwich met de Critics Choice Awards van 2024 op 14 januari. Zowel de Golden Globes als de Critics Choice Awards omvatten televisie- en filmcategorieën. De nominaties voor de 75e Primetime Emmy Awards werden op 12 juni bekendgemaakt en het tijdschema voor de laatste stemronde blijft ongewijzigd. De leden van de TV Academy stemmen van 17 tot 28 augustus om de winnaars te bepalen.

Deze editie van de Emmys heeft een speciale betekenis omdat het de 75e verjaardag van de awards herdenkt en er wordt verwacht dat het een mijlpaal zal zijn voor de tv-industrie.

alifyasaifygt
alifyasaifygt
Artikelen: 140

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *