Filippijnen debatteert over verbod op Barbie

Na Vietnam debatteren nu ook de Filippijnen over een verbod op Greta Gerwigs Barbie-film.

Vietnam kondigde maandag aan dat het de commerciële release van de film zal blokkeren vanwege de afbeelding van een kaart waarop de “nine dash line” staat afgebeeld, een betwiste weergave van de territoriale aanspraken van China in de Zuid-Chinese Zee.

De Filippijnen hebben, net als Vietnam, Brunei en Maleisië, concurrerende aanspraken in de Zuid-Chinese Zee en weerleggen met klem de aanspraak van China op bijna de hele maritieme regio.

“Als de ongeldige 9-streeplijn inderdaad in de film ‘Barbie’ is afgebeeld, dan is het de taak van de Movie and Television Review and Classification Board (MTRCB) om deze te verbieden omdat deze de Filippijnse soevereiniteit denigreert”, aldus de Filippijnse senator Francis Tolentino, vicevoorzitter van de Senaatscommissie voor buitenlandse betrekkingen, volgens lokale media.

barbiee

Op dinsdag publiceerde de MTRBC een verklaring op haar website waarin stond dat ze de classificatie van de film aan het onderzoeken is. Maar er werd geen verklaring gegeven.

“We bevestigen dat de raad van bestuur de film ‘Barbie’ vandaag, 4 juli 2023, heeft beoordeeld. Op dit moment beraadslaagt de toegewezen commissie voor eerste beoordeling over het verzoek van Warner Brothers F.E. Inc. voor een vergunning om te exposeren. Zodra deze beschikbaar is, zal een kopie van de tentoonstellingsvergunning of het besluit van de commissie worden geüpload naar de officiële website van het Agentschap”, aldus de MTRBC.

Vorig jaar blokkeerde de MTRBC om dezelfde redenen de release van Uncharted in de Filippijnen.

maryam ahtesham
maryam ahtesham
Artikelen: 35

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *