Game of Thrones acteur Darren Kent overleden

De acteur Darren Kent, bekend van zijn rol in Game of Thrones, is op 11 augustus op 30-jarige leeftijd overleden.

Zijn agentschap, Carey Dodd Associates, bevestigde het nieuws van zijn overlijden in een officiële verklaring op Twitter.

Kent komt uit Essex en bracht daar zijn jeugd door. Hij studeerde aan Italia Conti en behaalde zijn diploma in 2007. In 2008 maakte hij zijn debuut in een belangrijke acteerrol in het horrorgenre. Vervolgens kreeg hij erkenning door zijn rol in de Emmy-winnende serie Game of Thrones. In de serie speelde Kent vakkundig het personage van een geitenhoeder in Slavers Bay.

Onlangs was hij te zien als een gereanimeerd lijk in de film Dungeons and Dragons: Honor Among Thieves uit 2023.

game of thrones

Onder zijn andere prestaties. Kent was ook te zien in onder andere Snow White and the Huntsman, Marshal’s Law, Bloody Cuts, The Frankenstein Chronicles, Blood Drive en Birds Sorrow.

Een hoogtepunt in Kents carrière was zijn overwinning bij de 2012 Van D’or Awards. Daar werd hij uitgeroepen tot beste acteur voor zijn rol van Danny in Sunny Boy. In deze rol speelde hij een jongetje dat lijdt aan een zeldzame huidaandoening. Daardoor kon hij niet worden blootgesteld aan zonlicht. Opmerkelijk genoeg had Kent in het echte leven met een soortgelijke uitdaging te maken: hij kampte met zijn eigen huidaandoening, naast osteoporose en artritis.

Verder liet Kent zijn talenten zien als een bekroond schrijver en regisseur. Hij regisseerde de korte film You Know Me in 2021, die hem de prestigieuze January Award opleverde.

alifyasaifygt
alifyasaifygt
Artikelen: 140

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *