Gladiator 2 en Mortal Kombat 2 stoppen met filmen

Terwijl een historische dubbele staking van de WGA en SAG-AFTRA, die voor het laatst plaatsvond in 1960, zich klaarmaakt om de wereldwijde film- en tv-industrie op de knieën te krijgen, wordt het worstcasescenario waar velen al maanden voor vrezen hard op weg een verpletterende realiteit te worden.

Gesprekken tussen de Amerikaanse acteursvakbond en de collectieve onderhandelingsagent van Hollywood, de Alliance of Motion Picture and Television Producers, zijn woensdag afgebroken na een turbulente 12-daagse periode van langdurige onderhandelingen.

Om middernacht Pacific Time sloten beide partijen de besprekingen af ​​zonder overeenstemming te bereiken, wat leidde tot een stakingsstemming door de SAG-AFTRA National Board voor donderdagochtend. Er wordt verwacht dat er een staking zal worden uitgeschreven en de vakbond zal haar 160.000 leden opdracht geven om onmiddellijk alle film- en tv-werk over de hele wereld stop te zetten.

Internationale opnames die de productie moeten onderbreken vanwege de staking van de acteurs, zijn onder meer de film “Gladiator 2” met Paul Mescal en Pedro Pascal in de hoofdrol, die werd opgenomen in Marokko, en het vechtsportvervolg “Mortal Kombat 2”, dat werd opgenomen in Australië.

De afgelopen weken hebben internationale producties onder leiding van SAG-AFTRA-talent furieus gewerkt om het filmen in te pakken voorafgaand aan een mogelijke staking. Luchtdrama “Mary & George”, met in de hoofdrol Julianne Moore, voltooide eerder deze zomer de opnames in het VK, terwijl seizoen 2 van Prime Video’s grote – en zorgvuldig geplande – “Rings of Power” ook een paar weken geleden werd ingepakt. In Frankrijk werd de filmopnames van Jacques Audiards muzikale thriller ‘Emilia Perez’, met in de hoofdrol Selena Gomez en Zoe Saldaña, vorige week in Parijs afgerond.

maryam ahtesham
maryam ahtesham
Artikelen: 35

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *