Harrison Ford’s laatste kruistocht brengt wereldwijd 130 miljoen dollar op

Tijdens de kassa van dit weekend veranderde Harrison Ford de Dial of Destiny in een respectabel boek.

De vijfde en laatste aflevering van de Indiana Jones-franchise opende in eigen land met $ 60 miljoen en bracht wereldwijd $ 130 op, volgens Comscore.

Zo’n 42 jaar nadat hij voor het eerst die iconische fedora opzette, maakt Ford zijn laatste buiging als de avonturier-archeoloog in de toevoeging aan de franchise van regisseur James Mangold.

Na Kingdom of the Crystal Skull dacht Harrison Ford dat Jones “nog ruimte had voor één verhaal.”

“En dat verhaal was het verhaal dat ging over leeftijd, tijd en relaties in zijn familie – het geheel net iets meer aan elkaar knopen en een soort rondheid voelen in alle verschillende verhalen die we hebben verteld,” vertelde Ford aan EW.

harrison ford

De meerderheid van de top 10 films aan de box office dit weekend zijn holdovers van vorige weken, met als uitzondering, naast Indy, Universal’s Ruby Gillman, Teenage Kraken, over een verlegen tiener die ontdekt dat ze deel uitmaakt van een legendarisch koninklijk geslacht van mythische zeekraken. Die film opende op nummer 6 met $5,2 miljoen in eigen land ($12,8 wereldwijd).

Spider-Man: Across the Spider-Verse doet het nog steeds erg goed in zijn vijfde week, en staat stevig op nummer 2 terwijl het een geschatte $11,5 miljoen binnenhaalt in het driedaagse weekend, wat het binnenlandse totaal op $339,9 miljoen brengt, met $607,3 miljoen aan de wereldwijde box office.

maryam ahtesham
maryam ahtesham
Artikelen: 35

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *