Harry Potter proefexemplaar gevonden in Oxford School blijft onverkocht

Een origineel proefexemplaar van Harry Potter and Philospher’s Stone, gevonden in een basisschool in Oxfordshire, is ondanks een bod van £13.000 niet verkocht op een veiling.

Het originele boek werd gevonden op de St Kenelm’s Primary School in Minster Lovell, Oxfordshire. Het boek werd oorspronkelijk gekocht voor slechts £1 in 1997. Het werd geveild bij Hansons Auctioneers maar vond geen koper.

harry potter

Het proefexemplaar heeft een eenvoudige geel-witte kaft en de naam van de auteur ‘J. A. Rowling’ staat op de titelpagina. Het is één van de 00 exemplaren die gedrukt zijn door Bloomsbury in 1997. Het boek werd in eerste instantie gekocht om kinderen kennis te laten maken met de Harry Potter serie. Maar het was niet populair op school. Toen de Harry Potter-franchise echter immens populair werd, haalde de school het boek uit de schappen, maar later verdween het in 2015. Het voormalige schoolhoofd, Bob Alder, vond het terug toen hij in de zomer een schoolkast aan het opruimen was.

Jim Spencer, hoofd boeken bij Hansons Auctioneers, toonde zich teleurgesteld. Hij zei dat de minimumprijs niet was gehaald, maar dat het boek in november opnieuw geveild zou worden.

Spencer zei: “Uiteindelijk zou het verkeerd zijn geweest als we het voor te weinig hadden verkocht. Het verdient het om de top van £15.000 tot £20.000 te bereiken. Hij voegde eraan toe: “Voor zo’n goed doel wilde ik een grote som geld voor de school. Het ziet er zo eenvoudig uit omdat het dateert van net voordat Harry Potter opkwam – dat is de magie ervan.”

lees ook

Beste HBO Max Thrillerfilms in Nederland [2023]

De veiling bevatte ook een geïllustreerd voorstel voor de omslag van het eerste Harry Potter boek en een 15e jubileum prijsuitgave, gesigneerd en opgedragen door J.K.Rowling.

Harry Potter films zijn momenteel beschikbaar op Max.

alifyasaifygt
alifyasaifygt
Artikelen: 140

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *