Kate Winslet weigerde Harry Potter rol te spelen temidden van een overvloed aan sterren

Kate Winslet kwam verleidelijk dicht bij een rol in de betoverende tovenaarswereld! De iconische status van Harry Potter valt niet te ontkennen, een waar juweeltje op het gebied van entertainment.

Naast het etsen van onvergetelijke herinneringen in de harten van velen tijdens hun vormende jaren. Deze saga was ook een spannend lanceerplatform voor degenen die het geluk hadden om deel uit te maken van het magische verhaal. De serie ontvouwde zich over een betoverende reeks van acht films en katapulteerde niet alleen opkomend talent naar supersterrendom. Maar ook doorgewinterde acteurs werden warm onthaald.

Toch was Kate Winslet in dit opzicht een anomalie. Ook al kreeg ze de kans om een bescheiden maar centraal personage in de serie te vertolken. Een personage dat ongetwijfeld werd aanbeden door fans. Ze koos ervoor om het aanbod af te slaan, maar als het lot een ander patroon had getrokken, zouden de fans haar vertolking dierbaar zijn geweest.

harry potter

Helaas nam het lot een andere wending toen Winslet’s agent de rol afwees nog voordat de actrice lucht kreeg van de casting. Deze wending in de gebeurtenissen leidde uiteindelijk tot de keuze van Kelly Macdonald voor de rol. De onderliggende reden voor deze afwijzing was Winslet’s gebrek aan interesse om ‘zich te conformeren aan de trend van elke Britse acteur’. En zich aan te sluiten bij de rangen van degenen die geassocieerd worden met het ‘Harry Potter’ fenomeen.

Kate Winslet was gefascineerd door de opmerkelijke acteerprestaties en de gevestigde reputatie van de Harry Potter acteurs en onthulde openhartig haar oprechte reactie toen ze hoorde over haar eigen rol in de film “Sense and Sensibility”. Ze vertelde.

“Alan is zo’n heer, maar toen ik hem voor het eerst ontmoette, was ik doodsbang. Ik was 19 en hij heeft zo’n stem. Ik weet nog dat ik dacht: ‘Ik ga dood, hij vindt me waardeloos, waarom ben ik hier?

Alle delen van de Harry Potter-franchise zijn momenteel beschikbaar om te streamen op Max.

alifyasaifygt
alifyasaifygt
Artikelen: 140

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *