Lambert Wilson, ‘Matrix’-ster, onthult levenslange angst voor AI

De Franse acteur Lambert Wilson, bekend van zijn rol als Merovingian in de Matrix-films. Hij is solidair met de stakers van SAG-AFTRA die vechten tegen het gebruik van AI door studio’s. En nieuwe technologie die acteurs mogelijk overbodig maakt.

Wilson, een SAG-lid dat niet deelneemt aan de staking omdat hij niet in de VS woont. Hij benadrukt het belang van de strijd voor de rechten van artiesten en bescherming tegen AI-manipulatie. Hij roept op tot eenheid onder alle artiesten. En benadrukt de noodzaak om hun werk terug te vorderen. En beeld terug te krijgen van economische en communicatiegiganten.

lambert wilson

Als hoofd van de jury op het Locarno Film Festival denkt Wilson na over de essentie van cinema en het potentieel ervan om maatschappelijke kwesties aan te pakken. Lambert steunt collega-acteurs in de jury en zegt dat het kijken naar films van anderen hem helpt zijn vakmanschap te verbeteren. Bovendien spreekt hij over zijn Hollywood-ervaringen en stelt hij de behandeling van acteurs in Europa tegenover die in Hollywood. Hij bekritiseert de harde praktijken en winstgerichtheid van Hollywood.

Ondanks dat Wilson deel uitmaakt van de succesvolle Matrix-franchise, is hij trots op al zijn werk. Inclusief de bekritiseerde Catwoman-film, die hij verdedigt en waarvan hij de tekortkomingen toeschrijft aan de bemoeienis van de studio in plaats van aan de visie van de regisseur.

Wilson sluit af met een oproep aan kunstenaars om hun creatieve identiteit te behouden te midden van de uitdagingen van Hollywood.

alifyasaifygt
alifyasaifygt
Artikelen: 140

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *