Love Island’ U.K. overweegt ‘All-Stars’ editie voor winterseizoen

ITV is van plan om de dingen op te schudden voor de wintereditie van Love Island in 2024. In plaats van een nieuwe groep eilandbewoners te introduceren. De Britse zender bereidt een all-stars editie voor en nodigt voormalige deelnemers uit om terug te komen.

Dit is de eerste keer dat er een all-stars seizoen wordt opgezet voor het populaire Britse format. Dat wereldwijd met succes is aangepast. Maar het winterseizoen zal ook topdeelnemers uit internationale versies in Australië en de VS bevatten. Dit zal de wereldwijde aantrekkingskracht van de show verder vergroten.

love island

Door de aanhoudende daling van de kijkcijfers in de zomer zal Love Island een belangrijke verandering ondergaan voor de wintereditie in 2024. Seizoen 10 van de show werd onlangs afgesloten met een finale. Die trok echter slechts 1,3 miljoen kijkers in een programma van 90 minuten. Dat is heel wat anders dan het eerdere succes van de show.

Nog niet zo lang geleden zouden zulke lage cijfers ondenkbaar zijn geweest voor Love Island. Ooit domineerde het programma het zomerse televisielandschap in Groot-Brittannië. De immense populariteit leidde er zelfs toe dat rivaliserende zenders hun eigen shows er strategisch omheen planden om geen kijkers te verliezen.

In een poging om de aantrekkingskracht van de show nieuw leven in te blazen, heeft ITV besloten om een “all-stars” editie te introduceren voor het winterseizoen. Hiervoor worden voormalige deelnemers uit eerdere seizoenen uitgenodigd.

Verder is het de bedoeling om in het winterseizoen topdeelnemers uit internationale versies van de show te laten zien. Dit om de cast te diversifiëren en een breder wereldwijd publiek aan te trekken.

Een woordvoerder van ITV verteld Variety: “Love Island keert terug naar ITV2 en ITVX in 2024.”

alifyasaifygt
alifyasaifygt
Artikelen: 140

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *