Margot Robbie verdient maar liefst $50M voor succes van ‘Barbie’

Margot Robbie centrale rol in het tot leven brengen van ‘Barbie’ op het witte doek blijkt enorm lucratief. De actrice, die ook als producent optreedt, zal naar schatting 50 miljoen dollar binnenharken. Dit omvat haar salaris en kassabonussen, volgens bronnen die bekend zijn met haar contract.

De triomf van ‘Barbie’, geregisseerd en geschreven door Greta Gerwig, vertaalt zich in aanzienlijke beloningen voor zowel de hoofdrolspeelster als het creatieve team. De film heeft een verbazingwekkende 526,3 miljoen dollar aan binnenlandse box office inkomsten vergaard. En internationaal nog eens 657,6 miljoen dollar, wat wereldwijd een opmerkelijk bedrag van 1,18 miljard dollar oplevert. Dit aanhoudende succes heeft ‘Barbie’ tot de op één na best verdienende film in de geschiedenis van Warner Bros. gebracht. Na ‘Harry Potter and the Deathly Hallows – Part 2’. Het is ook de best verdienende film geregisseerd door een vrouw. Hiermee wordt het vorige record van ‘Frozen II’, geregisseerd door Jennifer Lee, overtroffen.

Robbie is niet alleen de drijvende kracht achter de filmvertolking van het geliefde kinderspeelgoed. Ze produceerde de film ook via haar bedrijf LuckyChap Entertainment. Dit bedrijf werd in 2014 opgericht samen met haar man Tom Ackerley, Josey McNamara en Sophia Kerr. Het productiebedrijf richt zich op het versterken van vrouwenverhalen voor en achter de camera. Het gevarieerde portfolio omvat het Oscarwinnende ‘Promising Young Woman’, de superheldensequel ‘Birds of Prey’ en de Netflix-serie ‘Maid’.

Robbie werd twee keer genomineerd voor een Academy Award voor haar optredens in ‘I, Tonya’ en ‘Bombshell’ en haar associatie met ‘Barbie’ katapulteert haar naar een ongeëvenaard niveau van commercieel succes. Warner Bros. en Robbies vertegenwoordigers hebben zich onthouden van commentaar op de zaak.

alifyasaifygt
alifyasaifygt
Artikelen: 140

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *