‘Mask Girl’ regisseur onthult de donkere diepten van de mens

De Koreaanse Netflix-serie Mask Girl maakt ophef met zijn aparte verhaallijn. Het onthult de effecten van foute beslissingen van de personages.

Regisseur Kim Yong-ho besprak de verkenning van de genuanceerde menselijke psyche in de serie.
In een groepsmedia-interview zei regisseur en schrijver Kim Yong-Ho het volgende. “Ik dacht eerst dat de originele webtoon over lookisme ging. Maar het onderliggende thema ging over een meer universeel thema van dualiteit en dubbelzinnigheid van de menselijke natuur,” zei Kim. “Ik denk dat hoe schoonheid wordt waargenomen kan variëren afhankelijk van verschillende perspectieven.”

mask girl

Hij voegde eraan toe dat de Mask girl-serie niet alleen gaat over de discriminatie vanwege het uiterlijk in de Koreaanse samenleving. Maar onthult ook de donkere en gecompliceerde menselijke natuur.

De regisseur zei dat elke aflevering een ander verhaal vertelt van Kim Mo-mi met verschillende gezichten en verhalen.

“Zijn deze mensen zo geboren? Ik wilde de reis laten zien,” zei Kim. “Was Mo-mi’s transformatie alleen haar eigen kwestie? Hoe zit het met Joo Oh-nam? Ik wilde hun motivaties belichten en hun verhalen vertellen, in plaats van me alleen te richten op hun acties.”

Mask Girl is gebaseerd op de webtoon van Maemi en geïllustreerd door Hee Se. Het volgt het verhaal van Kim Mo-mi. Ze is een kantoormedewerkster die vecht tegen haar zelftwijfel door online een dubbelleven te leiden op zoek naar roem. Haar reis neemt een onverwachte wending wanneer een reeks ongelukkige gebeurtenissen ertoe leiden dat ze plastische chirurgie ondergaat om haar identiteit te verbergen.

Lees ook

Nieuw op Netflix in Augustus: Binge-Waardig Series en Films [2023]

In de serie nemen drie acteurs, Lee Han-byeol, Nana en Go Hyun-jung, de rollen van Mo-mi op zich terwijl haar verhaal zich ontvouwt. Vorige week stond Mask Girl op de tweede plaats van niet-Engelstalige shows op Netflix. Het programma werd bijna 2,8 miljoen keer bekeken in slechts drie dagen sinds de release afgelopen vrijdag.

Mask Girl wordt momenteel gestreamd op Netflix.

alifyasaifygt
alifyasaifygt
Artikelen: 140

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *