Netflix Verwerft de Populaire Taiwanese Horror Comedy

Taiwanese horror komedie Marry My Dead Body gaat naar Netflix. De streamingswebsite heeft wereldwijde rechten op de film verworven en zal deze op 10 augustus uitbrengen.

Gebaseerd op de Chinese traditie van het geestenhuwelijk en met elementen van fantasie, bovennatuurlijkheid en LGBTQ-kwesties, heeft Marry My Dead Body Taiwan stormenderhand veroverd sinds de release in februari. Het heeft 115 miljoen NTD (360 miljoen) verdiend en heeft de toppositie voor Chinese taalfilms in het territorium veroverd gedurende de eerste helft van 2023.

Op de 25e Taipei Film Festival heeft het de prijs voor beste scenario gewonnen en was het ook genomineerd voor beste acteur en beste visuele effecten. Geregisseerd door Cheng Weihao, vertelt Marry My Dead Body het verhaal van Wu MingHan (Hsu Kuang Han), een homofobe rechte rechercheur die bang is voor geesten.

Marry My dead body

Tijdens het verzamelen van bewijs voor een zaak pakt hij per ongeluk een rode envelop op en wordt gedwongen om Mao PangYu (Austin Lin) te trouwen, die onder mysterieuze omstandigheden is overleden.

Het duo moet hun verschillen overwinnen en samenwerken om de zaak op te lossen, gerechtigheid te zoeken voor Mao en samen aan een belachelijke en hartverscheurende reis te beginnen. Gingle Wang speelt als een politieagente.

Marry My Dead Body is geproduceerd door Calendar Studios en ging vorig jaar november in première op het Taipei Golden Horse Film Festival.

maryam ahtesham
maryam ahtesham
Artikelen: 35

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *