‘Oppenheimer’ bereikt mijlpaal van $600M

Christopher Nolan’s film Oppenheimer heeft een nieuwe mijlpaal bereikt door de $600M aan de wereldwijde kassa te overschrijden binnen slechts 23 dagen na de release. De film won woensdag nog eens $7.7M op 78 internationale markten. Dit brengt het internationale box office totaal op $350.7M. De wereldwijde winst staat nu op $593.5M. De volgende releases zijn vandaag in Vietnam en in augustus in Italië, Korea en China.

Oppenheimer heeft de vorige werken van Nolan al overtroffen door Dunkirk te overtreffen als zijn op vier na best verdienende film wereldwijd en door de beste WWII-film ter wereld te worden. De film staat bovenaan in 47 markten, waaronder Duitsland, Nederland en India. En overtreft de Batman-franchise in 61 markten.

Oppenheimer

Geleid door Cillian Murphy doet de film het goed in het midden van de week, vooral in het Verenigd Koninkrijk met $53.4M, vergelijkbaar met Dunkirk en The Dark Knight Rises op hetzelfde punt. Duitsland is gestegen naar $31.5M. Hiermee overtreft het The Dark Knight Rises en wordt het Nolans grootste film op de markt. Frankrijk staat op $26.1M, 20% boven The Dark Knight Rises. Australië staat op $19.1M, 16% hoger dan Inception.

Mexico, Spanje, Nederland, Brazilië en Zweden dragen ook bij aan opmerkelijke inkomsten. Oppenheimer heeft de wereldwijde mijlpaal van $500 miljoen veiliggesteld en mikt op een geschatte $551 miljoen op zondag. Internationaal zal de film zondag naar schatting $323 miljoen opbrengen. Hij wint het van vorige Nolan-films in verschillende markten. Het portret van natuurkundige J. Robert Oppenheimer’s betrokkenheid bij het Manhattan Project blijft het publiek wereldwijd boeien. Bevestigt zijn plaats onder de biografische filmsuccessen.

alifyasaifygt
alifyasaifygt
Artikelen: 140

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *