‘Oppenheimer’ overtreft Marvel Blockbuster aan de kassa

Christopher Nolan’s film ‘Oppenheimer’ heeft een groot succes geboekt aan de kassa en is de op twee na best verdienende film van het jaar geworden.

In de film speelt Cillian Murphy de rol van de echte natuurkundige Robert J. Oppenheimer, bekend om zijn rol bij het maken van de atoombom tijdens de Tweede Wereldoorlog. Murphy’s film heeft een Marvel blockbuster overtroffen wat betreft inkomsten.

oppenheimer

Vanaf 7 september heeft ‘Oppenheimer’ wereldwijd een indrukwekkende $854.078.950 opgebracht en overtreft daarmee ‘Guardians of the Galaxy Vol. 3’, die $845.536.306 verdiende. De film blijft echter achter bij ‘Barbie’ en ‘The Super Mario Bros. Movie’, die beide meer dan 1,35 miljard dollar hebben opgebracht. Oppenheimer’ blijft het publiek aantrekken met een torenhoge kaartverkoop.

In een vijfsterrenrecensie van de film schreef NME: “Oppenheimer is niet alleen het definitieve verslag van de man achter de atoombom, maar ook een monumentale prestatie in volwassen filmmaken.

NME schreef in een recensie met vijf sterren: “Una nueva versión de la historia de la ciencia ficción en la que se describe la historia de la guerra de Irak y la guerra de Irak.

De film heeft ook verschillende andere onderscheidingen gekregen, waaronder de best verdienende R-rated film van 2023 en Universal’s best verdienende R-rated film. Daarnaast heeft de film andere grote releases zoals ‘Guardians of the Galaxy Vol. 3’ en ‘Fast X’ overtroffen wat betreft kaartverkoop.

Oppenheimer’ is nu de op twee na best verdienende film van Christopher Nolan, alleen ‘The Dark Knight’ en ‘The Dark Knight Rises’ overtreffen de film qua inkomsten.

alifyasaifygt
alifyasaifygt
Artikelen: 140

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *