‘Oppenheimer’ voor eerste keer bovenaan wereldwijde hitlijst

In de zesde week nadat de film eind juli uitkwam, deed de film Oppenheimer van Universal het beter dan Barbie van Warner Bros.

Beide films waren al zes weken uit. Christopher Nolan maakte Oppenheimer, die over een kernbom gaat. Greta Gerwig regisseerde Barbie, dat gebaseerd is op populair speelgoed. In één weekend deed Oppenheimer het beter dan Barbie. Het werd de beste film ter wereld.

oppenheimer

In Noord-Amerika kreeg Oppenheimer 8,2 miljoen dollar. Dit is 23% minder dan voorheen. In andere landen kreeg hij 30,7 miljoen dollar, wat 27% minder is. Samen is dat $299,2 miljoen in Noord-Amerika en $478,7 miljoen in andere landen. In totaal is het 777,9 miljoen dollar in de wereld.

Het hielp dat Oppenheimer op twee nieuwe plaatsen van start ging. Het kreeg 9,7 miljoen dollar in Italië en 882.000 dollar in Griekenland.

In Italië deed Oppenheimer het beter dan elke andere Christopher Nolan film bij de start. Hij kreeg meer geld in vijf dagen dan elke andere Nolan-film, behalve “The Dark Knight Rises”.

Vervolgens zal Oppenheimer op 30 augustus in China te zien zijn. Christopher Nolan bezocht China om de film te ondersteunen. Maar we weten niet wanneer de film in Japan te zien zal zijn.

Lees ook

De Fan Showdown: Barbie vs Oppenheimer en de strijd van Memes

Barbie behaalde de tweede plaats. In Noord-Amerika kreeg de film 15,1 miljoen dollar. In andere landen is de boxoffice $19,6 miljoen. In totaal is dat 594,8 miljoen dollar in Noord-Amerika en 747,6 miljoen dollar in andere landen. Samen is het 1,34 miljard dollar in de wereld.

Barbie deed het dit jaar beter dan The Super Mario Bros Movie in Noord-Amerika. Misschien doet de film het wereldwijd ook wel beter. Het zou ook de Warner Bros-film kunnen worden met het meeste geld ter wereld.

alifyasaifygt
alifyasaifygt
Artikelen: 140

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *