Oppenheimer wordt binnenkort de op één na hoogste R-rated film in de geschiedenis

Oppenheimer wordt naar verwachting de op één na best verdienende R-rated film in de geschiedenis.

Na de release eind juli was Universal’s film Oppenheimer achtergebleven bij Warner Bros’ Barbie aan de wereldwijde box office. In de zesde week sinds hun debuut slaagde Oppenheimer er echter in om Barbie in één weekend voorbij te streven. Hij eiste de toppositie op in de laatste wereldwijde box office chart. Christopher Nolan’s nucleaire drama overtrof Greta Gerwig’s speelgoedadaptatie in deze ommekeer.

Oppenheimer bracht $8,2 miljoen op in Noord-Amerika. En $30,7 miljoen in internationale markten. De cumulatieve wereldwijde inkomsten van film staan nu op $777,9 miljoen. Noord-Amerika droeg $299,2 miljoen bij en de internationale markten $478,7 miljoen.

oppenheimer

De film Oppenheimer kreeg een grote boost in de cijfers voor het weekend van twee nieuwe plaatsen waar hij eerder beperkt was, Italië en Griekenland. In Italië verdiende de film een zeer goede $9,7 miljoen. In Griekenland deed hij het zelfs nog beter, met 882.000 dollar. Oppenheimer schreef geschiedenis in Italië door de grootste opening ooit te hebben voor een film van Christopher Nolan. De franchise verdiende een flink bedrag in slechts vijf dagen, veel meer dan de meeste andere Nolan-films toen ze begonnen.

lees ook

De Fan Showdown: Barbie vs Oppenheimer en de strijd van Memes

Niet alleen werd Oppenheimer dit weekend nummer één in de wereldwijde box office, maar de film bereikte ook andere belangrijke dingen. De film is net te zien in China en er wordt verwacht dat hij ongeveer $11 miljoen zal opbrengen. Daarmee wordt het de op één na best verdienende R-rated film, die beide Deadpool-films verslaat en in de buurt komt van Joker.

Verwacht wordt dat Oppenheimer de komende dagen wereldwijd 800 miljoen dollar aan de kassa zal ophalen. De film draait nu in de bioscoop.

alifyasaifygt
alifyasaifygt
Artikelen: 140

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *