Producent van ‘A Haunting in Venice’ deelt de veranderingen ten opzichte van de roman

A Haunting in Venice Producer Judy Hofflund vertelt over de veranderingen die zijn aangebracht in de film naar Agatha Christie’s roman.

Het nieuwste Hercule Poirot mysterie in A Haunting in Venice is geïnspireerd op Agatha Christie’s roman Hallowe’en Party uit 1969. Het neemt echter aanzienlijke creatieve vrijheden, met behoud van slechts een paar namen van personages en belangrijke plotelementen.

a haunting in venice

Hofflund verduidelijkte dat er geen weerstand was tegen deze wijzigingen tijdens het productieproces. Samen met Kenneth Branagh en scenarioschrijver Michael Green wilde ze het project nieuwe energie geven na twee vergelijkbare films.

“We hadden toestemming van de Christie nalatenschap – ze waren vanaf het begin aan boord [en] zeer ondersteunend,” zei ze tegen Radio Times. “Agatha Christie [romans] worden al heel lang op veel manieren bewerkt.

“Dus hopelijk is het goed als het een goed uitgevoerde, bevredigende, leuk-om-te-zien film is. Dan zullen mensen denken dat ik het leuk vond. En Godzijdank kwam Agatha Christie met de botten van een fantastisch verhaal.

“Murder on the Orient Express en Death on the Nile waren in zoverre vergelijkbaar dat ze een soort van… veel ervan [waren] buiten alsof het reisverslagen waren, ze waren prachtig,” zei ze.

“En ik denk dat we dit donker en eng en een beetje claustrofobisch wilden maken. En om het echt op te schudden en het anders te laten voelen. We wilden gewoon geen derde maken die er hetzelfde uitzag en hetzelfde aanvoelde.”

Lees Ook

Beste Enge Horror Films Beschikbaar op Hulu in Nederland [2023]

Ondanks de lovende kritieken en de hoogste Rotten Tomatoes-score in de reeks, staat de film nog steeds voor uitdagingen aan de kassa.

A Haunting in Venice draait momenteel in de bioscoop.

alifyasaifygt
alifyasaifygt
Artikelen: 140

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *