Ryan Gosling in aanmerking voor Oscar voor zijn rol in ‘Barbie’

Ryan Gosling is officieel in de running voor een Oscarnominatie als ‘Beste Bijrol’ voor zijn rol in de Barbie-film van Greta Gerwig.

Warner Bros. draagt hem voor vanwege zijn indrukwekkende rol als Barbie’s vriendje Ken. Gosling is in het verleden al twee keer genomineerd voor Oscars, voor zijn rollen in Half Nelson (2006) en La La Land (2016).

ryan gosling

Warner Bros. heeft grote verwachtingen van Barbie en mikt op meerdere nominaties. In categorieën als ‘Best Original Screenplay’, ‘Best Picture’ en ‘Best Actress’ voor Margot Robbie, die de hoofdrol speelt. De film kan ook drie nummers voordragen. Waaronder Billie Eilish’s ‘What Was I Made For’ en ‘I’m Just Ken’ geschreven door Mark Ronson en Andrew Wyatt.

De nominaties worden beslist vanaf 11 januari 2024, wanneer het stemmen begint. Gezien het wijdverspreide kritische en commerciële succes van de film wordt verwacht dat de film meerdere nominaties zal ontvangen.

Bovendien kan het langlopende ‘Barbenheimer‘-debat eindelijk worden beslecht. Gerwigs Barbie zal waarschijnlijk sterke concurrentie ondervinden van de biopic van Christopher Nolan. De film, die in juli uitkwam, heeft wereldwijd al meer dan 1,36 miljard dollar opgebracht. En is goed op weg om de best verdienende film van 2023 te worden. Barbie is met name de grootste film die alleen door een vrouwelijke regisseur is geregisseerd en overtreft daarmee Wonder Woman uit 2017.

Lees Ook

Beste originele films op Amazon Prime Video in Nederland [2023]

Barbie is verkrijgbaar in de bioscoop en op platforms zoals Prime Video, Microsoft Store en Apple TV+.

alifyasaifygt
alifyasaifygt
Artikelen: 140

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *