Sweet Dreams domineert 43e Nederlands Film Festival en wint zes Golden Calves

Het 43e Nederlands Film Festival eindigde op 29 september 2023 met het EY Gouden Kalveren Gala in de Stadsschouwburg Utrecht. Tijdens dit evenement werd het beste van de Nederlandse film gevierd met 21 winnaars in verschillende categorieën. Waaronder films, documentaires, series en digitale culturele producties.

De grote winnaar van de avond was de film Sweet Dreams, die zes Gouden Kalveren mee naar huis nam. Waaronder de prestigieuze prijs voor Beste Film. Hier is een glimp van enkele van de winnaars:

nederland film festival

In de categorie digitale culturele producties wonnen Dear beloved friend en Kininso Koncepts de prijs voor Beste Digitale Culturele Productie. De Beste Korte Documentaire ging naar “Mijn vader, Nour en ik” door Wiam Al-Zabari. Lucid Dreaming” van Emma Evelein won de Beste Korte Film.

In de categorie Drama werd Hannah van Lunteren uitgeroepen tot Beste Hoofdrol in een Korte Film voor haar rol in Ma Mère et Moi. De dramaserie Santos won de prijs voor Beste Dramaserie. Eva Crutzen kreeg de prijs voor Beste Hoofdrol in een Dramaserie voor haar rol in “Bottom”.

“Mijn grote broer” van Mercedes Stalenhoef ontving de prijs voor Beste lange documentaire.

Lees Ook

Nieuw op Videoland: Kies je Binge Worthy Favoriet!

Acteertalent stond in de schijnwerpers, met Renée Soutendijk die Beste Hoofdrol in een Speelfilm won voor haar rol in “Sweet Dreams”. Daarnaast kreeg Florian Myjer de prijs voor Beste Bijrol in een Speelfilm, ook voor “Sweet Dreams.” Ena Sendijarević won de prijs voor Beste Regisseur voor “Sweet Dreams”.

Het Nederlands Film Festival is een belangrijk evenement voor de Nederlandse film, vergelijkbaar met de Oscars en BAFTA’s. Het volgende Nederlands Film Festival staat gepland van 20 tot 27 september 2024.

alifyasaifygt
alifyasaifygt
Artikelen: 140

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *