Sweet Dreams leidt met acht Golden Calves nominaties

De Oscar-inzending Sweet Dreams is naar voren gekomen als de koploper bij de Gouden Kalveren met maar liefst acht nominaties.

Deze nominaties werden zondag onthuld tijdens het Nederlands Film Festival. De prijsuitreiking is gepland op de slotdag van het festival. Die valt op vrijdag en wordt gehouden in de Stadsschouwburg in Utrecht.

Sweet Dreams maakt grote kans in verschillende categorieën, waaronder Beste Film, Beste Cinematografie, Beste Montage, Beste Kostuumontwerp, Beste Scenario en Beste Regie. Daarnaast ontving Renée Soutendijk een nominatie voor Beste Hoofdrol in een Speelfilm. Florian Myjer werd genomineerd voor Beste Bijrol in een speelfilm.

Lees Ook

Videoland Abonnement 2023: Onbeperkt Streamen van Films en Series!

De film speelt zich af tegen de achtergrond van een Indonesisch eiland tijdens het koloniale tijdperk, waar de plotselinge dood van de Nederlandse suikerfabrikant Jan. Rol gespeeld door Hans Dagelet, zich ontvouwt in het bijzijn van zijn vrouw Agathe, vertolkt door Renée Soutendijk. Hun zoon Cornelis (Florian Myjer) en zijn zwangere vrouw Josefien (Lisa Zweerman) komen uit Nederland om het familiebedrijf over te nemen.

Andere opmerkelijke films, zoals “Kiddo” met zes nominaties. “Zee van Tijd” met vijf en “El Houb” met vier. Ook Sweet Dreams is een van de kanshebbers voor de felbegeerde categorie Beste Film, waardoor het een zeer competitieve avond wordt. “Silver Haze” heeft ook een nominatie verdiend in deze prestigieuze categorie.

alifyasaifygt
alifyasaifygt
Artikelen: 140

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *