The Rolling Stones lanceren nieuw album na 18 jaar

The Rolling Stones gaven deze zomer al teasers en hints over hun nieuwe album, en nu hebben ze eindelijk aangekondigd dat ze met een nieuw album komen dat “Hackney Diamonds” heet. Dit is hun eerste studioalbum sinds 2005.

Het logo van de Rolling Stones, ‘red tongue’, werd op verschillende gebouwen en plaatsen in steden als Parijs, New York en Berlijn opgehangen. De poster van red tongue had drie dimensies en zag eruit als glasscherven – in stukken gebroken.

Op 23 augustus verscheen er een advertentie voor “Hackney Diamonds”, een glasreparatiebedrijf, in de Hackney Gazette. Dit is een gratis lokale krant in de Londense wijk Hackney. Deze advertentie gaf verschillende suggesties voor de band. Ze integreerden ook slim songtitels als “Satisfaction” en “Gimme Shelter” terwijl ze de “i” vervingen door hun iconische logo.

the rolling stones

“Hackney Diamonds” is een Oost-Londense term voor gebroken glas, vaak van verbrijzelde autoruiten of winkelruiten. Als je het nummer van de advertentie belt, krijg je een bericht te horen: “Hackney Diamonds, specialisten in glasreparatie. Word niet boos, laat het repareren. Opening in september.”

Na verschillende hints en teasers hebben The Rolling Stones officieel hun 31e album aangekondigd, getiteld “Hackney Diamonds”. Dit is het eerste album van de band met originele muziek sinds “A Bigger Bang” in 2005. En het is ook hun eerste release sinds het overlijden van drummer Charlie Watts in 2021.

Je kunt de lancering op 6 september live volgen op YouTube.

alifyasaifygt
alifyasaifygt
Artikelen: 140

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *