Wes Anderson krijgt de eer van Venetië’s glorie voor de filmmaker

Wes Anderson zal de prestigieuze Cartier Glory to the Filmmaker Award ontvangen op het 80e filmfestival van Venetië, dat van 30 augustus tot 9 september plaatsvindt. De prijs is een erkenning voor personen die een uitzonderlijke en innovatieve bijdrage hebben geleverd aan de hedendaagse filmindustrie.

Op 1 september wordt de langverwachte prijsuitreiking gehouden in het Palazzo del Cinema tijdens het 80e Filmfestival van Venetië. Vlak voor de vertoning van Wes Andersons nieuwste film The Wonderful Story of Henry Sugar.

De 40 minuten durende film met veel sterren, met acteurs Ralph Fiennes, Benedict Cumberbatch, Dev Patel, Ben Kingsley en Richard Ayoade. De film gaat in première in de Out of Competition-sectie van het festival.

wes anderson

De Netflix-film is gebaseerd op de vertelling van Roald Dahl. Het verhaal volgt van een rijk persoon die op een goeroe stuit die een buitengewoon vermogen bezit om waar te nemen zonder het gebruik van ogen. Gefascineerd door deze unieke vaardigheid, gaat de hoofdpersoon op een zoektocht om het te leren. Met de bedoeling om het te gebruiken om een voordeel te behalen bij het gokken.

Alberto Barbera, de directeur van het filmfestival van Venetië, zegt. “Wes Anderson is een van de weinige regisseurs wiens unieke en onmiskenbare stijl je al na één beeldje kunt herkennen. Zijn formele universum grijpt terug op een kinderlijke en visionaire esthetiek, gedomineerd door pastelkleuren. En obsessieve zorg bij het voorbereiden van strikt symmetrische sequenties bevolkt door onaangepaste dromers die ongeneeslijk romantisch en vrolijk zijn.”

The Wonderful Story of Henry Sugar is een gezamenlijke productie van Indian Paintbrush Productions en American Empirical Pictures. Voor de internationale distributie heeft Netflix de rechten van de film bemachtigd.

alifyasaifygt
alifyasaifygt
Artikelen: 140

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *