F1 Coureurs Salaris: Meer Dan Je Denkt! [2023]

De wereld van de Formule 1 is niet alleen gevuld met snelheid, adrenaline en technologische innovatie, maar ook met enorme salarissen voor de coureurs die aan de top staan. Van megadeals tot lucratieve sponsorcontracten, ontdek hoe de groten in de autosport hun bankrekeningen laten groeien en waarom Salaris F1 Coureurs 2023 vaak meer zijn dan je je ooit had voorgesteld.

In dit artikel nemen we een diepgaande duik in de financiële aspecten van de F1-wereld en onthullen we de verbazingwekkende bedragen die sommige van ‘s werelds meest getalenteerde coureurs verdienen.

En als je nog steeds niet weet hoe je F1 in Nederland kunt kijken, kijk dan eens naar: F1 TV Pro Abonnement in 2023

Wat verdienen de bestbetaalde Formule 1-coureurs?

Bekijk nu de Salaris F1 Coureurs 2023 (Hoogst betaalde) en ontdek hun indrukwekkende inkomsten.

Fernando Alonso

Fernando Alonso is een van de meest gerespecteerde en ervaren Formule 1-coureurs ter wereld. Met twee wereldkampioenschappen op zijn naam heeft deze Spaanse snelheidsduivel een indrukwekkende carrière opgebouwd in de autosport.

 • €4,690,000
 • Team: Aston Martin
Fernando Alonso
Na een korte pauze keerde hij in 2021 terug naar de F1 met het Alpine-team en bewijst hij nog steeds zijn buitengewone talent en vastberadenheid op de racedag.

Esteban Ocon

Esteban Ocon, afkomstig uit Frankrijk, is een coureur met een groeiende reputatie in de Formule 1. Als onderdeel van het Alpine-team heeft hij indruk gemaakt met zijn vastberadenheid en racevaardigheden.

 • €5.100.000
 • Team: Alpine
Esteban Ocon
Ocon blijft streven naar succes en is een veelbelovende aanwinst voor de sport.

George Russell

George Russell, een jonge Britse coureur, heeft de kans van zijn leven gekregen door lid te worden van het prestigieuze Mercedes-team. Met zijn veelbelovende talent en potentieel is Russell een opkomende ster in de sport.

 • €6.800.000
 • Team: Mercedes
George Russell
Hij streeft ernaar om zijn stempel te drukken in Formule 1 Qatar.

Valtteri Bottas

Valtteri Bottas, afkomstig uit Finland, is een ervaren coureur die de overstap heeft gemaakt naar het Alfa Romeo Racing-team. Met zijn snelheid en ervaring heeft Bottas de potentie om zijn nieuwe team naar grotere hoogten te brengen.

 • €8.500.000
 • Team: Alfa Romeo Racing
Valtteri Bottas
Hij blijft een competitieve kracht in de Formule 1.

Sergio Pérez

Sergio Pérez, ook wel bekend als “Checo,” is een ervaren coureur die zijn weg heeft gevonden naar het prestigieuze Red Bull Racing-team. Met zijn vermogen om races te winnen en punten te scoren, heeft deze Mexicaanse coureur bewezen dat hij een waardevolle aanwinst is voor het team.

 • €8.500.000
 • Team: Red Bull Racing
Sergio Pérez
Pérez blijft zich inzetten voor succes in de Formule 1.

Carlos Sainz Jr

Carlos Sainz Jr. is een ervaren coureur met een stevige reputatie in de Formule 1. Als lid van het Ferrari-team heeft deze Spanjaard indruk gemaakt met zijn consistentie en racevaardigheid.

 • €10.200.000
 • Team: Ferrari
Carlos Sainz Jr
Sainz blijft streven naar succes en is vastberaden om de erfenis van Ferrari voort te zetten.

Lando Norris

Lando Norris is een opkomend talent in de Formule 1 met een veelbelovende toekomst. Als lid van het McLaren-team heeft deze jonge Brit al indruk gemaakt met zijn snelheid en vastberadenheid.

 • €17.000.000
 • Team: McLaren
Lando Norris
Norris blijft zich ontwikkelen en wordt beschouwd als een van de opwindendste coureurs om in de gaten te houden.

Charles Leclerc

Charles Leclerc is een jonge en getalenteerde coureur die snel naam heeft gemaakt in de Formule 1. Met zijn indrukwekkende prestaties bij Ferrari heeft deze Monegaskische rijder zijn waarde bewezen.

 • €21.250.000
 • Team: Ferrari
Charles Leclerc
Leclerc blijft streven naar succes en is vastberaden om Ferrari terug te brengen naar de top van de sport.

Lewis Hamilton

Lewis Hamilton is een van de meest iconische en succesvolle coureurs in de geschiedenis van de Formule 1. Met maar liefst zeven wereldkampioenschappen op zijn naam, heeft deze Britse legende zijn stempel gedrukt op de sport.

 • €29.750.000
 • Team: Mercedes
Lewis Hamilton
Hamilton blijft strijden in zijn vertrouwde team, Mercedes, en blijft streven naar nog meer glorie op het racecircuit.

Wat is het salaris van Max Verstappen?

Max Verstappen is de rijzende ster van de Formule 1 en een van de meest getalenteerde coureurs van zijn generatie. Zijn salaris van € 45.375.000 weerspiegelt zijn status. Als lid van het Red Bull Racing-team heeft deze Nederlandse coureur bewezen een geduchte concurrent in de sport te zijn. Met zijn indrukwekkende snelheid en vastberadenheid heeft Verstappen een grote schare fans over de hele wereld verzameld.

Hij blijft ernaar streven wereldkampioenschappen te winnen en zijn naam in de geschiedenis van de sport te versterken.

Nettowaarde van Max Verstappen

Max Verstappen heeft een indrukwekkende nettowaarde van maar liefst €175,350,000, wat zijn status als een van de meest invloedrijke en financieel succesvolle coureurs in de Formule 1 benadrukt. Zijn talent en vastberadenheid hebben niet alleen geleid tot raceoverwinningen, maar ook tot lucratieve sponsordeals en zakelijke ondernemingen, waardoor zijn financiële fortuin blijft groeien.

FAQ’s

Heeft Max Verstappen een privéjet?

Ja. Verstappen bezit een privévliegtuig Bombardier Challenger 3500, dat hem 27 miljoen dollar heeft gekost.

Wie verdient meer: Max Verstappen of Lewis Hamilton?

Max Verstappen heeft een hoger salaris, maar Lewis Hamilton verdient meer via andere wegen. Het verschil in totaal inkomen is echter zeer minimaal.

Hoeveel verdient een pitcrew-medewerker?

Het typische maandsalaris voor een gemiddelde F1-monteur ligt tussen de 40.000 en 70.000 euro. Het maandsalaris van een pitcrew F1-monteur kan echter slechts oplopen tot 35.000 euro.

Conclusie

Dit artikel heeft een onthullende kijk geboden op de verbazingwekkende financiële wereld van de Formule 1. Terwijl coureurs met ongekende snelheden over het circuit razen, verdienen ze ook ongekende salarissen die de verbeelding te boven gaan. Van supersterren die miljoenen binnenhalen tot opkomende talenten die streven naar succes, de F1-wereld is een plek waar het talent en de beloningen even indrukwekkend zijn. Het seizoen van 2023 brengt nieuwe verhalen en nieuwe cijfers, en de F1 blijft een sport waar geld en passie samenkomen op het hoogste niveau van de autosport.

Hannie Noa
Hannie Noa

Hannie Noa is een content creator op het gebied van digitale streaming en entertainment. Of het nu gaat om het ontleden van de nieuwste streamingplatforms, het beoordelen van populaire shows of het geven van tips voor het optimaliseren van je streamingervaring, de artikelen van Hannie zijn een must-read voor elke liefhebber van digitaal entertainment.

Artikelen: 79

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *