ExpressVPN Review in Nederland [2023]

In 2023 heeft ExpressVPN zich als leider in het veld van virtuele privénetwerken naar voren geduwd door snelle verbindingen en een solide reputatie voor beveiliging en betrouwbaarheid. Zijn gebruiksvriendelijke interface maakt het een uitstekende keuze voor beginners die meer willen weten over VPN’s, en de multi-platform compatibiliteit verbreedt de aantrekkingskracht op een breder publiek. De iets hoger dan gemiddelde kosten van ExpressVPN, die beginnen bij $ 6,67 per maand, zijn meer dan gerechtvaardigd door deze redenen. ExpressVPN is een geweldige optie voor zowel streaming als privacy.

Lees Ook: ExpressVPN voor Hulu

Hoe ExpressVPN installeren om toegang te krijgen tot een platform of inhoud

  • Krijg een virtueel privénetwerk (VPN). Kies een abonnement pakket van de website van ExpressVPN.
  • Maak een verbinding met een server. Selecteer gewoon een server in dezelfde locatie als de bibliotheek die u nodig hebt.
  • Begin met aandacht te besteden! Log in op het platform met uw gegevens en begin met het bekijken van uw favoriete programma’s.

ExpressVPN: Beste functies en aanbiedingen ooit

  • In 2023 tests was het gemiddelde snelheidsverlies 52 procent.
  • Het aantal servers wordt geschat in duizenden.
  • Er zijn 160 serverlocaties in 94 landen (vier in Hongkong) en het totale aantal IP-adressen is 30.000.

ExpressVPN heeft zijn eigen geavanceerde technologie.

Vanwege het eigen Light way-protocol is ExpressVPN een van de snelste VPN’s die we hebben getest. Hoewel veel andere VPN’s zich aansloten bij de Wire guard-bandwagon, nam ExpressVPN een andere weg en ontwikkelde zijn VPN-technologie. Light way is een open source-project dat niet alleen betere bandbreedte belooft, maar ook snel schakelen tussen draadloze en mobiele netwerken, evenals solide beveiliging.

Snelle tests:

Over drie dagen heb ik de snelheid van ExpressVPN getest met zowel draadloze als Ethernet-verbindingen. De internetsnelheid in de Verenigde Staten varieert sterk afhankelijk van de staat en de provider. En, zoals bij elke snelheidstest, zullen de resultaten worden beïnvloed door uw lokale infrastructuur, met hyper snelle internetverbindingen die leiden tot snellere testresultaten. Dat is één van de redenen waarom we meer bezorgd zijn over de hoeveelheid snelheid die verloren gaat, wat voor de meeste VPN’s vaak de helft of meer is.

We hebben drie sets van snelheidstesten uitgevoerd op verschillende tijdstippen van de dag met een 5 Gbps-verbinding. Deze tests werden uitgevoerd op servers in de Verenigde Staten, Europa en Azië. De gemiddelde downloadsnelheid van ExpressVPN was 135 Mbps over alle locaties en geteste tijden. Het is een snelle VPN, maar het is niet zo snel als NordVPN, Surfshark of IPVanish, die allemaal gemiddeld meer dan 300 Mbps behaalden.

In het geval van ExpressVPN was ik ontgoocheld om te ontdekken dat de snelheid in 2021 tests met 52% was afgenomen in vergelijking met de snelheid in 2020, er zal een ongekende vermindering van 2% in de snelheid zijn. Maak geen misverstand, ExpressVPN is nog steeds een snelheidsduivel. Tijdens mijn 2021 testen waren mijn niet-VPN-snelheden 193 Mbps, terwijl de gemiddelde wereldwijde snelheid van ExpressVPN 93 Mbps was. Tussen Frankfurt, Berlijn en Parijs werden pieksnelheden van ongeveer 122 Mbps bereikt op Europese verbindingen.

Australië presteerde beter dan het Verenigd Koninkrijk, met gemiddelde snelheden van 101 Mbps en 86 Mbps, respectievelijk. Het VK behaalde echter de hoogste individuele score van de twee, met 157 Mbps in een enkele test, vergeleken met Australië’s beste enkelvoudige rondescore van 136 Mbps. De scores van Singapore waren slechts drie punten hoger dan die van het VK.

Hoe Snel Is Het?

Zelfs de meest privacy-bewuste gebruiker verwacht een snelle laadtijd en een solide bescherming. Met de komst van moderne protocollen zoals Wire Guard en Light way zien we een aantal VPN-providers hun verbindingssnelheden naar nieuwe hoogtes opschroeven, en hoewel de pieksnelheden op papier indrukwekkend lijken, verliezen ze in de praktijk hun betekenis. Maar we willen allemaal de snelste VPN, en ExpressVPN staat hier voor klaar. Om ons proces samen te vatten, hebben we ExpressVPN verbonden met de dichtstbijzijnde locatie via een Windows 10-pc (VS en VK). We hebben een verscheidenheid aan snelheidstest-sites en -services gebruikt om de snelheden te bepalen en we hebben een lijst gemaakt van minimaal vijf resultaten per keer. Met behulp van OpenVPN en Light way hebben we drie keer gehandeld.

Op onze 1 Gbps US-lijn waren de OpenVPN-verbindingen van ExpressVPN uitstekend, met snelheden van ongeveer 385 Mbps. Hoewel een aantal aanbieders iets sneller waren, is dit een kleine verbetering ten opzichte van onze vorige testresultaten. ExpressVPN staat erom bekend dat ze een van de snelste OpenVPN-verbindingen hebben. De snelheid bereikte 630 Mbps bij het gebruik van Light Way, wat vergelijkbaar is met Wire Guard-snelheden voor de meeste andere diensten. Sommige, zoals ProtonVPN, Cyber Ghost en IPVanish, bieden nog steeds snellere verbindingen, maar er zal voor de gemiddelde particuliere Wi-Fi-gebruiker geen merkbare verschil in prestaties zijn.

ExpressVPN voor streaming: hoe goed is het?

Een van de belangrijkste redenen waarom mensen op zoek gaan naar VPN-aanbiedingen, is om de beste VPN voor streaming te vinden. Een solide VPN is bijna essentieel voor dergelijke doeleinden, aangezien het een wereld aan mogelijkheden opent op wat je online kunt bekijken. Je denkt misschien of ExpressVPN, een van de beste VPN-diensten die er zijn, de beste plek is om naartoe te gaan. Kort gezegd is ExpressVPN een uitstekende streaming-VPN. Het ontgrendelen van streamingcontent op Netflix, BBC iPlayer, Amazon Prime en andere services is een van de meest bekende gebruiken van een VPN.

ExpressVPN is niet terughoudend om aan te kondigen welke diensten u kunt deblokkeren (hint: dat zijn er bijna allemaal) op hun website. Dit kan alleen maar een goede zaak zijn, omdat het betekent dat de provider effectief toezegt aan deze beloften en deze exploiteert om producten te verkopen. We hebben de bovenste services getest vanuit een verscheidenheid aan servers over de hele wereld – Netflix, Amazon, iPlayer en Disney. Netflix veranderde ongeveer een jaar geleden de manier waarop het IP-adressen detecteert en blokkeert en sindsdien zijn de resultaten gedaald. Toch blijft ExpressVPN een van de beste Netflix VPN-services, die regelmatig inhoud deblokkeren die Netflix heeft veel servers.

Afgerond!

We zullen ExpressVPN’s ondersteuning later in meer detail doornemen, maar we hebben gevonden dat ze helpen bij het diagnosticeren en oplossen van streamingproblemen. Toen we problemen hadden met één van de servers, stelde de live chat-agent ons voor welke alternatieve optie we moesten proberen – en het werkte.

ExpressVPN is ook een goede VPN voor Amazon Prime en we konden elke keer dat we het gebruikten toegang krijgen tot Amerikaans materiaal. Het is ook erg effectief als een BBC iPlayer VPN, met een volledige toegang in vijf tests.

Het is ook de moeite waard om te vermelden dat ExpressVPN een specifieke Smart DNS-functie heeft genaamd Media Streamer die gebruikers in staat stelt om op niet-VPN-apparaten zoals Smart TVs en gamingconsoles hun locatie te wijzigen en geoblocked inhoud te zien. ExpressVPN’s Media Streamer is misschien wel het eenvoudigste in gebruik onder de VPN’s met Smart DNS.

hania ali
hania ali

Hania Ali is een streamingjournalist en een van de oudste leden van Streaming Digitally. Ze heeft geschreven over fantasy, sci-fi, romantiek en wat dan ook. Naast schrijfster is ze lerares.

Artikelen: 35

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *