Installeer ExpressVPN op Amazon Firestick in Nederland [2023]

Als je op zoek bent naar de beste Amazon Fire TV Stick VPN om alle mogelijkheden van je streamingapparaat te benutten, heb je waarschijnlijk al gehoord van ExpressVPN. Er zijn verschillende redenen waarom je een VPN op je Fire Stick zou willen installeren, en nog meer redenen waarom ExpressVPN al lange tijd onze keuze is voor Fire Stick (en, inderdaad, onze algemene nummer één selectie als de beste VPN). Tijdens onze meest recente test bleek het opnieuw zijn ontgrendelingsvaardigheden. We konden gemakkelijk toegang krijgen tot alle hoofdstreaming sites’ internationale catalogi, waaronder Netflix (in tal van regio’s over de hele wereld), Amazon Prime, Disney Plus en BBC iPlayer.

Lees ook: Installeer ExpressVPN voor Hulu

Hoe ExpressVPN voor Amazon Firestick gemakkelijk te installeren

  • Nu je de app op je Firestick hebt gevonden. Klik erop om het te openen.
  • Op het volgende scherm klik op Inloggen om je inloggegevens in te voeren.
  • Zodra je bent ingelogd, zal de app om toestemming vragen om de Firestick te configureren.
  • Het startscherm van de ExpressVPN-app moet nu zichtbaar zijn.
  • Verbind de ExpressVPN op je Firestick / Fire TV door op de rode cirkelknop te klikken.

Gids voor het installeren en gebruiken van ExpressVPN op Firestick

1. Haal de ExpressVPN-app op

Zet je televisie en Amazon Fire Stick aan, navigeer dan naar Zoeken op de startpagina en selecteer Zoeken. Voer ExpressVPN in in de zoekbalk en klik vervolgens op Selecteren en Downloaden. Wacht een paar seconden totdat de app is gedownload voordat je op Openen klikt.

Als je de ExpressVPN-app niet kunt vinden in de Amazon Appstore, maak je geen zorgen. Het betekent dat je de software handmatig moet sideloaden. Het is eigenlijk heel eenvoudig en je kunt een speciaal ExpressVPN-tutorial vinden (opent in een nieuw tabblad) om je te helpen.

2. Installeer de ExpressVPN-app

Je zult op het aanmeldscherm zijn nadat je de app hebt gestart. Voer je aanmeldgegevens (e-mailadres en wachtwoord) in en klik op Aanmelden. Als je een nieuwe gebruiker bent, raadpleeg dan onze handleiding voor hoe u zich bij Express VPN kunt aanmelden voor hulp bij eventuele problemen.

Volg daarop zal je gevraagd worden om de leverancier een anoniem rapport over de werking van de app te geven. U bent vrij om uw eigen beslissing te nemen op basis van uw voorkeuren.

Een ‘Set Up Your VPN’-pagina zal openen; klik op OK om door te gaan. Op het volgende scherm wordt gevraagd of u ExpressVPN toestemming geeft om uw netwerkactiviteit te monitoren. U moet deze aanvraag accepteren door op OK te tikken om de ExpressVPN-appinstallatie te voltooien.

3. Sluit je aan bij een ExpressVPN-server

Nadat je je app hebt geconfigureerd, moet je verbinden met de server naar keuze om te genieten van meer vrije streaming en verhoogde verbindingsbeveiliging.

Om de VPN te activeren, tik je op de grote aan-uit knop in het midden. Als de achtergrond rood is, ben je niet verbonden; als het groen is, is ExpressVPN ingeschakeld.

Standaard zal ExpressVPN een ‘Slimme locatie’ aanbieden. Klik op Instellingen om alle beschikbare servers te bekijken. U kunt uw keuze ook onder Instellingen wijzigen, zoals het selecteren van uw voorkeurs-VPN-protocol (in de eerste instantie zal ExpressVPN verbinden met het voorgestelde protocol als standaard).

Het is zo simpel als dat! Je bent nu klaar om ExpressVPN te gebruiken wanneer je anoniemer wilt zijn bij het gebruik van je Fire Stick, of als je een tv-show, film of sportevenement nodig hebt dat niet toegankelijk is in je land.

ExpressVPN serverselectie op Firestick

ExpressVPN is eenvoudig te gebruiken en je kunt meteen verbinding maken door op de aan/uit-knop te drukken. Klik om een server te selecteren op degene die op het scherm verschijnt. Je kunt kiezen uit één van de voorgestelde servers of naar Alle locaties navigeren. Servers zijn zeer goed georganiseerd in regio’s, landen en zelfs steden.

Personaliseren van je verbinding

ExpressVPN staat je toe om de VPN te configureren en de functies te selecteren die je wilt gebruiken. Om toegang te krijgen tot instellingen, kies Instellingen uit de drie horizontale knoppen aan de linkerbovenkant van het scherm.

Hier zijn enkele van de functies die je kunt gebruiken:

Autoconnectie: Wanneer u Firestick aanzet, zal ExpressVPN automatisch verbinding maken met uw laatste server.

Netwerkbescherming: U kunt kiezen of u de kill-switch wilt inschakelen en of uw apparaat zichtbaar wilt houden voor andere apparaten op uw lokale netwerk.

Split Tunnelling: Met deze functie kun je selecteren welke applicaties je uit de VPN-verbinding wilt uitsluiten en welke je via de VPN wilt tunnelen. Het is handig als je de werking van andere programma’s niet wilt beïnvloeden.

Protocol VPN: U hebt de optie om UDP of TCP te gebruiken voor versleuteling. Het is echter het beste om deze optie op “Automatisch” te houden.

Snelkoppelingen voor programma’s en websites: u kunt kiezen welke apps ExpressVPN moet aanbevelen als u zich met een server verbindt.

Dit is handig, want je hoeft je menu niet meer te openen en na het aansluiten van je VPN naar het programma te zoeken dat je gewoonlijk gebruikt.

Eindoordeel

ExpressVPN is zonder twijfel een van de beste VPN-alternatieven voor Firestick, en ook mijn persoonlijke favoriet. Het is een multifunctionele oplossing die kan worden gebruikt voor privacy en beveiliging, evenals het deblokkeren van beperkt materiaal.

Je kunt de bovenstaande instructies volgen om ExpressVPN op je Firestick of Fire TV te installeren. De Firestick-software is gebruiksvriendelijk voor afstandsbediening, dus je zou geen problemen moeten ondervinden bij het gebruik ervan.

Rika Rineke
Rika Rineke

Rika Rineke is een toegewijde schrijver met een diepe liefde voor alles wat met streaming media te maken heeft. Met jarenlange ervaring in de branche, . Of je nu op zoek bent naar aanbevelingen, handleidingen voor het oplossen van problemen of het laatste streamingnieuws, Rika's artikelen op StreamingDigitally.nl zullen je zeker op de hoogte houden en entertainen.

Artikelen: 86

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *