Installeer ExpressVPN op Google Chromecast: De Beste Chromecast VPN

Als je ooit Chromecast hebt gebruikt, weet je hoe eenvoudig het is om entertainment van een kleine scherm naar een grotere te streamen. Chromecast is zo gemakkelijk als het is, het kan je echter niet laten kijken naar geo-geblokkeerde content, hiervoor heb je een streaming VPN nodig. Deze tutorial laat je zien hoe je ExpressVPN kunt installeren en gebruiken met Chromecast. We beschouwen ExpressVPN als een van de beste VPN-diensten, en het is makkelijk te zien waarom. Het is eenvoudig te gebruiken, snel en kan geo-beperkingen op vrijwel alle streaming websites overwinnen.

Lees Ook: Installeer ExpressVPN voor HBO Max

Hoe kun je ExpressVPN op Google Chromecast installeren en gebruiken?

Stap 1: U heeft hiervoor een VPN-ingeschakelde router nodig. Als uw router VPN-ingeschakeld is, volg dan de stappen hier om ExpressVPN op uw router in te stellen.

Stap 2: Nadat u ExpressVPN op uw router hebt ingesteld, start de Chromecast-app of installatiegids.

Stap 3: Verbind met het netwerk dat uw VPN-geactiveerde router uitzendt.

Stap 4: Voer uw wachtwoord in en klik op ‘Netwerk Instellen’.

Na dit, zou je Chromecast een VPN-ingeschakelde verbinding genieten.

Drie methoden om ExpressVPN te installeren en te gebruiken op Google Chromecast

1. VPN Router

Om alle privacy- en beveiligingsvoordelen van een VPN op je Chromecast te ontvangen, schakel ExpressVPN in op je router (en op elk ander apparaat op je netwerk). Je VPN-verbinding blijft altijd actief, waardoor je Chromecast en andere verbonden apparaten kunnen functioneren alsof ze in een ander land zijn.

Om te beginnen, ga naar Instellingen > Netwerk en internet > Mobiele hotspot. Schakel de optie ‘Deel mijn internetverbinding met andere apparaten’ in. Selecteer hieronder ‘Deel mijn internetverbinding van’ en stel het in op Wi-Fi. U ziet uw netwerknaam en wachtwoord hieronder vermeld; klik op de knop Bewerken om deze te wijzigen.

Dan, aan de rechterkant van het venster, ziet u ‘Gerelateerde instellingen’. Er verschijnt een nieuw venster als u klikt op ‘Adapterinstellingen wijzigen’ daaronder. Klik met de rechtermuisknop op het pictogram ‘ExpressVPN Tap Adapter’ en selecteer ‘Eigenschappen’. Er verschijnt een klein venster; klik op het tabblad ‘Delen’ daarin. Selecteer OK nadat u het vakje hebt aangevinkt met de tekst ‘Andere netwerkgebruikers toestaan ​​om verbinding te maken met de internetverbinding van deze computer’.

Tot slot, start de ExpressVPN app op je smartphone en verbind met een server. Je apparaat is nu een virtuele router. Verbind je Chromecast met het netwerk van je computer om een VPN-verbinding te activeren.

Kijk eens naar onze tutorial over wat een virtuele router is voor meer informatie, en ExpressVPN biedt een geweldige reeks handleidingen en live chat ondersteuning als je de weg kwijt bent.

2. Virtual Router

Met het gebruik van een virtuele router kunt u een ExpressVPN-verbinding delen van een Mac of PC. Je krijgt dezelfde voordelen als als je een VPN-geactiveerde router gebruikt, maar je hebt alleen je computer nodig. Je computer moet aan blijven staan, en de installatie kan moeilijker zijn. Zie de instructies voor Windows en Mac.

Je moet naar de ExpressVPN-website gaan en de ExpressVPN-firmware op je PC installeren. Na de installatie, zet je router aan maar sluit deze niet aan op het internet. Gebruik in plaats daarvan de browser van je computer om toegang te krijgen tot het administratiepaneel van je router en ga naar het gebied met Firmware-upgrade.

Herstart je router na het uploaden van het eerder verkregen bestand. Zodra de router aanstaat, sluit je computer erop aan en het ExpressVPN routerscherm verschijnt snel. Via dit scherm kun je de inloggegevens en het wachtwoord veranderen, evenals de locatie van de VPN-server kiezen.

Als u ExpressVPN wilt instellen, raden we u aan om de ExpressVPN-website te bezoeken om meer te weten te komen over het proces.

3. Spiegel naar televisie

Spiegel een programma of film naar je TV vanaf een VPN-ingeschakelde smartphone of computer met behulp van Chromecast. Voor meer informatie, raadpleeg onze supportpagina. Het is waarschijnlijk de gemakkelijkste manier om uw VPN te gebruiken om naar een TV te streamen, en het werkt zelfs als je vrienden geen ExpressVPN hebben.

Als je een geschikt apparaat hebt, kun je een Chromecast gebruiken om vanaf daar naar je tv te casten. Je kan de serverlocatie wijzigen en geo-beperkte materiaal op je tv casten door een VPN op je smartphone te installeren. Dit werkt op Windows-pc’s (wanneer je een Chrome VPN en de Chrome-browser gebruikt) en op Android-apparaten met een VPN, maar niet op iOS of macOS.

Als je de nieuwe Chromecast met Google TV hebt, is het proces aanzienlijk eenvoudig (opent in een nieuwe tab). Zet het apparaat aan en navigeer naar de app-winkel om de ExpressVPN-app voor je Chromecast met Google TV te downloaden. Ten slotte start je de app en activeer je deze.

Kort gezegd, hier is hoe je ExpressVPN op Chromecast installeert.

ExpressVPN kan niet worden geïnstalleerd op Chromecast omdat het alleen een media-castingapparaat is. Er zijn echter andere alternatieven. U kunt een VPN op uw Wi-Fi-netwerk configureren, gebruik maken van een virtuele VPN-router of vanaf een VPN-ingeschakeld apparaat naar een televisie casten. De laatste twee alternatieven zijn eenvoudig en vereisen weinig moeite om op te zetten.

ExpressVPN biedt je toegang tot geografisch beperkt materiaal, evenals verhoogde bescherming en privacy.

FAQs

Wat is precies Chromecast?

Google Chromecast is een klein apparaat dat past in de HDMI-aansluiting op uw televisie. Het is verbonden met uw thuisinternet en stelt u in staat om gratis en premium entertainment te streamen van diensten zoals Amazon Prime Video, Google Home, Netflix, HBO Now, YouTube, Plex en BBC iPlayer naar uw tv.

Kan ik een VPN gebruiken om Amerikaanse Chromecast-inhoud te krijgen?

De apps en content die beschikbaar zijn op Chromecast verschillen afhankelijk van waar je bent. Je kunt het meeste uit de console halen als je een Chromecast-account in de Verenigde Staten hebt, waarvoor je je zelfs kunt aanmelden als je niet in het land bent door verbinding te maken met een VPN-server in de Verenigde Staten (misschien moet je een postcode van de Verenigde Staten opgeven).

Kan ik ExpressVPN op veel apparaten tegelijk gebruiken?

Ja! ExpressVPN is beschikbaar op een verscheidenheid aan apparaten, waaronder computers, smartphones, smart-tv’s, streaming media players en gameconsoles. U kunt zoveel apparaten als u wilt installeren met ExpressVPN en maximaal vijf apparaten kunnen tegelijk verbonden worden met ExpressVPN met hetzelfde abonnement. Installeer ExpressVPN op uw Wi-Fi-router om nog meer apparaten te verbinden.

Hebben ExpressVPN logboeken?

ExpressVPN is vooral een bedrijf dat focust op privacy, dus het houdt geen activiteiten- of verbindingslogboeken bij. ExpressVPN slaat nooit gegevens op die gebruikt kunnen worden om een specifieke netwerkactiviteit of gedrag te koppelen aan een specifieke gebruiker. Leer meer over ExpressVPN’s toewijding aan privacy en beleid betreffende logboeken.

Rika Rineke
Rika Rineke

Rika Rineke is een toegewijde schrijver met een diepe liefde voor alles wat met streaming media te maken heeft. Met jarenlange ervaring in de branche, . Of je nu op zoek bent naar aanbevelingen, handleidingen voor het oplossen van problemen of het laatste streamingnieuws, Rika's artikelen op StreamingDigitally.nl zullen je zeker op de hoogte houden en entertainen.

Artikelen: 86

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *