Installeer ExpressVPN voor Apple TV in Nederland [Wereld beste VPN]

De populariteit van AppleTV is een manifestatie van de “cord-cutting” trend die recentelijk is waargenomen in welvarende landen met snelle internetverbindingen. AppleTV wordt aangedreven door tvOS, waaronder de App Store. U kunt gemakkelijk verschillende streaming-applicaties installeren uit de App Store en duizenden titels bekijken. Helaas is veel van het materiaal buiten de Verenigde Staten geo-beperkt, dus zelfs als je streaming-applicaties hebt geïnstalleerd, wordt je toegang tot veel titels geweigerd die verscholen zijn achter geo-beperkingen. De meest efficiënte aanpak om deze beperkingen te omzeilen, is het gebruik van een sterke VPN zoals ExpressVPN. Dus, in dit artikel zal ik het belang en hoe je ExpressVPN installeert voor AppleTV uitleggen.

Lees Ook: Installeer ExpressVPN op Amazon Firestick

Waarom is het belangrijk om ExpressVPN te installeren voor Apple TV?

AppleTV is beschikbaar waar u het ook maar wilt gebruiken. Alle Apple-services, zoals de App Store, zijn overal beschikbaar. Het probleem doet zich voor wanneer bepaalde content wordt geopend via streamingdiensten zoals Netflix, Amazon Prime Video, Hulu, DAZN met ExpressVPN en anderen.

De meeste streamingdiensten hebben geografische beperkingen, waardoor veel titels alleen beschikbaar zijn op bepaalde locaties, meestal in de Verenigde Staten. Dit betekent dat je maar de helft van de waarde van een AppleTV krijgt, zelfs als je de volledige prijs betaalt.

Dit is wanneer een VPN-service als ExpressVPN handig is. ExpressVPN is een van de meest efficiënte VPN’s voor het deblokkeren van materiaal op Apple TV en het omzeilen van geografische beperkingen, met 3.000 servers verspreid over 94 landen. Bekijk onze selectie voor de beste VPN’s in 2022.

Omdat AppleTV geen VPN-installatie toestaat, zul je een andere aanpak moeten gebruiken om ExpressVPN voor AppleTV in te stellen.

Eenvoudige stappen om ExpressVPN te installeren voor AppleTV

  • Aangezien je de app al op je AppleTV hebt gevonden. Klik erop om het te openen.
  • Op het volgende scherm klik je op Aanmelden om je inloggegevens in te voeren.
  • Zodra je bent aangemeld, zal de app om toestemming vragen om de AppleTV te configureren.
  • Het startscherm van de ExpressVPN-app moet nu zijn zichtbaar.
  • Verbind de ExpressVPN op je AppleTV door op de rode cirkelknop te klikken.

Verschillende methoden voor het gebruik van ExpressVPN met AppleTV

ExpressVPN kan op AppleTV op verschillende manieren geconfigureerd worden, waaronder:

  • Gebruik ExpressVPN MediaStreamer (Smart DNS).
  • Gebruik een VPN-enabled router
  • Door middel van een virtuele router

Configureer ExpressVPN Smart DNS op AppleTV.

ExpressVPN biedt nu MediaStreamer aan, wat in feite een Smart DNS-service is, naast de VPN-service. Je kunt je Apple TV (4e generatie of later) instellen om MediaStreamer van Express te gebruiken om content te deblokkeren op streaming-apps.

Hier is hoe je MediaStreamer op je AppleTV installeert:

Je moet een klant van ExpresVPN zijn om MediaStreamer te kunnen gebruiken.

Stap 1: Ga naar deze website en meld je aan bij je ExpressVPN-account.

Stap 2: Klik in het IP-registratiegebied op “Registreer mijn IP-adres”. Je kunt deze stap overslaan als het al “geregistreerd” staat.

Stap 3: Selecteer “Mijn IP-adres automatisch registreren”. Hiermee wordt bijgehouden wanneer uw IP-adres verandert.

Stap 4: Meld u aan bij uw ExpressVPN-account en ga naar Dashboard > Stel andere apparaten in.

Stap 5: Selecteer Apple TV aan de linkerkant van het scherm. Aan de rechterkant ziet u de MediaStreamer DNS-server-IP-adres. Noteer dit adres.

Stap 6: Zet je Apple TV aan en ga naar Instellingen.

Stap 7: Ga naar Netwerk > Wi-Fi > DNS-configuratie.

Stap 8: Selecteer Handmatig en typ het MediaStreamer DNS IP-adres in.

Stap 9: Ga terug naar het Instellingenmenu en selecteer Systeem > Herstart.

Stap 10: Gebruik je Apple TV om toegang te krijgen tot al het materiaal op streaming applicaties.

Configureer ExpressVPN voor Apple TV met behulp van een Wi-Fi-router

Je kunt ook Apple TV met ExpressVPN gebruiken door de VPN op je netwerk te configureren. ExpressVPN werkt met DD-WRT-routers en verschillende ASUS-modellen. Hier zijn gedetailleerde instructies voor het configureren van ExpressVPN op je router.

Echter, is het opzetten van de procedure behoorlijk uitgebreid en ingewikkeld, dus als je een nieuwe gebruiker bent met weinig ervaring met routerinterfaces, wordt niet aangeraden dat je het zelf doet. In dit geval is het veel beter om een pre-geconfigureerde router met ExpressVPN geïnstalleerd te gebruiken. Deze zijn beschikbaar op FlashRouters.com, maar ze kosten meer dan een conventionele router.

Configureer ExpressVPN voor Apple TV met behulp van een virtuele router

Je kunt ExpressVPN ook configureren op Apple TV door een virtueel hotspot te maken. Hiervoor heb je een Windows 10-pc of laptop nodig.

Hier is hoe u een virtuele router kunt instellen om ExpressVPN te gebruiken op Apple TV:

Stap 1: Start uw computer op en ga naar Instellingen > Netwerk en internet.

Stap 2: Zoals te zien in de onderstaande figuur, zet de mobiele hotspot nu aan.

Stap 3: Selecteer in de zijbalk Status en vervolgens Opties voor adapter wijzigen.

Stap 4: Zoek de ExpressVPN TAP-adapter, klik er met de rechtermuisknop op en kies vervolgens Eigenschappen.

Stap 5: Ga naar het tabblad Delen en selecteer het vakje met de naam “Sta andere netwerkgebruikers toe om verbinding te maken met de internetverbinding van deze computer.”

Stap 6: Kies nu de netwerkverbinding die je zojuist hebt gemaakt uit het dropdown-menu.

En je bent klaar! Terwijl ExpressVPN op je laptop draait, verbind je je Apple TV met deze nieuw gecreëerde Wi-Fi-verbinding. Hierdoor krijgt je Apple TV toegang tot ExpressVPN, waardoor je overal ter wereld toegang krijgt tot geo-beperkte streamingapplicaties.

ExpressVPN is ook een uitstekend alternatief voor andere Smart TVs zoals LG, Samsung en anderen. Voor meer informatie zie onze ExpressVPN Samsung TV-gids.

Eindoverwegingen

Voor mensen die geen kabelaansluiting hebben, is Apple TV een geweldige streamingconsole. Helaas maken geografische beperkingen het minder interessant voor mensen buiten de Verenigde Staten. ExpressVPN kan je helpen om deze beperkingen te omzeilen en toegang te krijgen tot alle materialen op Apple TV voor alle streaming liefhebbers wereldwijd. Ik hoop dat je na het lezen van deze blog ExpressVPN voor Apple TV installeert.

Sem Abel
Sem Abel

Sem Abel is een techliefhebber, redacteur en schrijver, gespecialiseerd in het gebied van digitale streaming en technologie. Met een achtergrond in software engineering. Als je op de hoogte wilt blijven van de nieuwste streamingtechnologieën en het meeste uit je digitale entertainmentervaring wilt halen, zijn de artikelen van Sem op StreamingDigitally.nl een waardevolle bron.

Artikelen: 89

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *